2. Bilgisayar Destekli
İlaç Tasarımı Kursu
(Uygulamalı)
( 16-17 Mayıs 2016, Biruni Üniversitesi, İstanbul )



Konuşmacılar:
Prof. Dr. Esin AKI YALÇIN, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi
Prof. Dr. İsmail YALÇIN, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi
Prof. Dr. Viktorya AVİYENTE, Boğaziçi Üniversitesi, Fen Fakültesi
Prof. Dr. Süreyya ÖLGEN, Biruni Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi
Doç. Dr. Serdar DURDAĞI, Bahçeşehir Üniversitesi, Tıp Fakültesi
Yrd. Doç. Dr. Abdulilah ECE, Biruni Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi


Organizasyon Komitesi:
Prof. Dr. Ayfer YALÇIN Prof. Dr. Süreyya ÖLGEN
Prof. Dr. Abdülkerim ALPINAR Yrd. Doç. Dr. Abdulilah ECE
Yrd. Doç. Dr. Güldem OLGUNER MERCANOĞLU
Arş. Gör. Göksun DEMİREL Arş. Gör. Ceren CAN

Uygulama:
Dr. Thomas Steinbrecher, Schrödinger, Inc., New York
Yrd. Doç. Dr. Abdulilah ECE, Biruni Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi
Biruni Üniversitesi
“Bilimin Geleceği”




Oxford University Press





Etkinliğimiz sona ermiştir.

Özet Kitabını indirmek için tıklayınız.Biruni Bilgisayar Destekli İlaç Tasarımı Özet Kitabı

(Kısa sözlü sunum ve poster birincilerine ödüller verilmiştir. Sunum değerlendirmelerini davetli konuşmacılardan oluşan bilim kurulumuz yapmıştır.)

Kurs Hakkında

Sayın Meslektaşlarımız,

Yeni, etkili, güvenli ilaçların keşfi, tasarımı ve optimizasyonu çok basamaklı ve uzun zaman almasına rağmen birçok alandaki bilim insanının ilgisini çekmektedir. İlaç keşfi süreçlerinde hem maddi külfeti düşürme hem de zamandan kazanmaya yönelik atılan adımlar, araştırmacıları farklı teknikler geliştirmeye yöneltmiş, hesaplama tekniklerindeki ve bilgisayar donanımlarındaki gelişmeler in siliko (bilgisayar ortamında uygulanan) metodlara olanak sağlamıştır. İlaç keşfinde bu metodların katkısı artık tartışılmaz haldedir. Günümüzde dünyanın önde gelen birçok ilaç şirketi tarafından ilaç araştırma ve geliştirmede kullanılan bilgisayar destekli ilaç tasarımı, artık modern teknolojinin bir parçasını oluşturmaktadır. Captopril, Dorzolamide, Saquinavir, Zanamivir, Oseltamivir, Aliskiren ve daha birçok ilaçların keşfi ve geliştirilmesi sürecinde bilgisayar destekli ilaç tasarımının katkıları olmuştur.

Bilim insanları ve Ar-Ge çalışanlarının ekonomik olarak da yüklerini azaltacak moleküler tasarımdaki modern yaklaşımlardan haberdar olması ve bu çalışmaların öğrenilmesi gerektiğinden yola çıkarak düzenlenen, bu alandaki uzman araştırmacıların biraraya gelip bilgi alış verişi yapabilecekleri bilimsel organizasyonlar büyük önem taşımaktadır.
Bu nedenle uygulamalı eğitimin de olacağı "2. Bilgisayar Destekli İlaç Tasarımı Kursu" 'na katılımlarınız bizi onurlandıracaktır.

Kurstan Beklentiler

orange-tick Kurs, katılımcıların kendi araştırma konuları ile ilgili birbirleri ile paylaşımda bulunma olanağı sağlayacaktır.
orange-tick Deneysel çalışma yapan araştırmacılarımıza, çalışmalarında ne gibi modelleme çalışmaları yapılabilir, modelleme çalışmaları ne gibi katkı sunabilir gibi soruların cevaplarını kurs boyunca, özellikle poster ve sözlü sunumlar esnasında öğrenme fırsatı sağlayacaktır.
orange-tick Bu etkinliğin sonunda gerek alanında uzman akademisyenlerimiz gerekse de kariyerine henüz başlamış genç bilim insanları yeni işbirlikleri geliştirme şansı yakalayacaklardır.

Organizasyon Komitesi

Copyright © 2016 ABECE Design