2020 - 2021 Akademik Yılı Güz Dönemi Eğitim - Öğretim Süreci Hakkında

2020 - 2021 Akademik Yılı Güz Dönemi Eğitim - Öğretim Süreci

Doğrulama Kodu

Değerli Öğrencilerimiz,

2020-2021 akademik yılı güz dönemi eğitim öğretim planlamasına ilişkin olarak, Covid-19 küresel salgınının seyri nedeniyle öğrencilerimizden gelen geri bildirimler,

1. Dersleri online olarak almak istiyorum,
    2. Dersleri yüz yüze almak istiyorum, şeklindedir.

Bu çerçevede, Üniversite Senatomuzun aldığı kararlar aşağıdaki gibidir;

1- Dersler sınıf ortamında anlatılacaktır. İsteyen öğrenciler gerekli tedbirlerin alındığı kampüsümüze gelerek, isteyen öğrenciler ise bulundukları yerden online olarak derslere katılabileceklerdir. Her iki katılım şeklinde de yoklama alınacaktır.

2-Pratik/laboratuvar vb. uygulamalar kampüste yüz yüze eğitim şeklinde yapılacaktır. Ancak kampüse gelemeyen öğrenciler söz konusu uygulamalara online olarak katılabileceklerdir. Her iki durumda da yoklama alınacaktır.

Uygulamanın online olarak yürütülmesi mümkün olamayan bazı akademik birimlerde, bu uygulamalara ilişkin açıklamalar ilgili birimlerin web sayfalarında yayımlanacaktır.

3-Staj ve hastane uygulamaları yüz yüze yapılacak olup bu uygulamaların planı salgının seyrine göre her akademik birim tarafından güncellenerek duyurulacaktır.

4-Sınav öncesi talep edilmesi halinde, randevu alınması koşuluyla laboratuvarlarda ilave uygulama imkânı sunulacaktır.

5- Tüm sınavlar salgın sürecinde olağanüstü bir karar alınmadığı sürece kampüste yüz yüze yapılacaktır.

6-Kampüse girişten itibaren, salgına ilişkin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamış olduğu kurallara uyulması zorunludur.

Yukarıda alınan kararlar; küresel salgın süreci ve/veya YÖK ün alacağı kararlar doğrultusunda, Üniversite Senatosu tarafından güncellenebilecektir.

Salgının en kısa sürede sona ermesi ve kampüsümüzde tekrar yüz yüze buluşmak dileğiyle…

Biruni Üniversitesi Rektörlüğü