29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni gerçekleştirildi

Doğrulama Kodu

Üniversitemizde 28 Ekim Perşembe Günü saat 10:00-11.00 saatleri arasında Reyhan Konferans salonunda “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni” düzenlendi. Törene, akademik ve idari kadromuz başta olmak üzere çok sayıda öğrencilerimiz katıldı. Programda, günün anlam ve önemini dile getirmek üzere Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğu açılış konuşması gerçekleştirdi. Prof. Dr. Ömerustaoğlu, “ Millet olarak verdiğimiz milli mücadele sonrasında kurduğumuz cumhuriyetin; hukuk devleti, yoksullukla mücadele, bireysel haklarda iyileşme konularında önemli kazanımları olmuştur. Cumhuriyet halk iradesine dayanan bir yönetim şeklidir ve Atatürk, Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak sizlersiniz diyerek bu görevi siz değerli gençlere emanet etmiştir. Cumhuriyete kavuşmamız elbette kolay olmamıştır...Çünkü atalarımız uzun yıllar bu uğurda savaşmış ve canlarını feda etmiştir...Kuruluşunun 98. yılında biraraya geldiğimiz bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin, ilelebet yaşamasını diliyor, Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum." Dedi. Program üniversitemizin Müzik Topluluğu öğrencilerinden Berru Ekici ve Buğrahan Şimşek’in “Müzik Dinletisi”nin ardından sona erdi.