30 Ağustos Zafer Bayramımız Üniversitemizde Büyük Çoşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla 30.08.2022 tarihinde saat 10.00’ da üniversitemizin Reyhan Konferans Salonunda “30 Ağustos Zafer Bayramı Töreni” gerçekleştirildi. Törene çok sayıda akademisyen ve idari kadro katıldı. Tören, saygı duruşu ve istiklal marşının okuması ile başladı. Ardından Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlknur Özcan günün anlam ve önemi dair konuşma gerçekleştirdi. Konuşmalarında milli mücadelenin önemine dikkat çeken Prof. Dr. İlknur Özcan “Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının her safhasını tek tek düşünerek kazandığı bu zafer sonrasında kurulan Türkiye Cumhuriyetinin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bugün ve gelecekte koruma, kollama, azim ve kararlılığımız ve inancımız ilk günkü gibi sürmektedir. “ dedi.

“Büyük Taarruzun Önemi”

Tören Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Solak’ın konuşmasıyla devam etti. Ne kadar zorlu şartlar altında ve büyük fedakarlıklarla vatanın işgalcilerin elinden kurtarıldığının altını çizen Prof. Dr Mustafa Solak ” 30 Ağustos Zaferinin diğer savaşlardan en büyük farkının taarruz savaşı olmasıdır. Kurtuluş savaşında diğer savaşlarda savunma ağırlıklı mücadele ederken artık istiklalimizi pekiştirip düşmanın azmini ve savaşabilme gücünü tamamen bitirebilmek adına hücuma geçtiğimiz yani taarruz ettiğimiz bir savaştır bu savaş. Bu zafer sonunda düşmanı tamamen yenmiş, etkisiz hale getirmiş ve nihai zafere ulaşmanın haklı gururunu yaşayabilmişizdir.” Diye belirtti. Tören Biruni Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği öğrencisi Erva Kıran ve Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Arda Özcan’ ın milli mücadele ve Kurtuluş savaşı temalı şiirlerini seslendirmesiyle devam etti. Son olarak Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel’in “30 Ağustos Kempo Karate Zafer Kupası Şampiyonası 2. liği” kazanan Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi öğrencisi Zişan Demirel’ e çiçeğini takdim etmesiyle tören sona erdi.