4 Öğretim Üyemiz Dünyada İlk %2’lik Dilime Giren En Etkili Bilim İnsanları Arasında Yer Aldı

4 Öğretim Üyemiz Dünyada İlk %2’lik Dilime Giren En Etkili Bilim İnsanları Arasında Yer Aldı

    Stanford Üniversitesinden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listede; Biruni Üniversitesinden 4 bilim insanı dünyada ilk %2’lik dilimde yer alarak Üniversitemize ve Ülkemize büyük gurur yaşattı.

     

    Stanford Üniversitesinin her yıl gerçekleştirdiği, dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı liste açıklandı. Stanford Üniversitesinden yapılan çalışmada, 2020 yılına ait yayınları bakılarak 190 bin 63 bilim insanı değerlendirildi. Liste, bilimsel yayınlarla bilinen yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı. Stanford Üniversitesinden yapılan açıklamada, listelerin oluşturulmasında; patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı, nitelikli yayın sayısı ve yayınların yer aldığı dergilerin etkisi gibi ölçütler dikkate alındı. Bilim insanları 22 bilimsel alan ve 176 alt alana ayrıldı.  En az 5 makale yayınlamış tüm bilim adamları için alana ve alt alana özgü yüzdelikler belirlendi.

    Stanford Üniversitesinin hazırladığı Elsevier Atıf Metriklerine göre dünyada ilk %2’lik dilime giren ve en etkili bilim İnsanları Arasında Yer alan Biruni’li öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Sayın Kemal Sarıca,  Prof. Dr. Sayın Özgür Koray Şahingöz, Prof. Dr. Sayın  Ege Can Şerefoğlu ve Prof. Dr. Sayın Mehmet Şenel’i tebrik ederiz.