Azami Öğrenim Süresi Sona Eren Öğrencilerin Dikkatine

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 01.10.2021 tarihli açıklama, 01.10.2021 tarih ve 73154 sayılı ve 21.10.2021 tarih ve 78160 sayılı yazıları ile azami öğrenim süresini tamamlayan öğrencilere ek sınav hakları verilmesi ile ilgili uygulamada değişiklik yapıldığı bildirilmiştir.

İlgili yazılar uyarınca 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılı sonunda azami öğrenim sürelerini tamamlayan öğrencilere eğitim planında sorumlu olup almadığı ve başarısız olduğu tüm dersleriyle (hiç almadığı ya da dersi alıp FF, FD, notu ile kaldığı dersler) ilgili iki ek sınav hakkı verilecektir.

Ek Sınav Hakkı talep edilen ders başına ödenmesi gereken ücret, ön lisans programları için 200 TL, lisans programları için 250 TL olup; başvuruda bulunmak isteyen öğrencilerin 31.01.2022 tarihine kadar Ek Sınav Başvuru Dilekçesi doldurarak bkuru@biruni.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.

Başvuruların alınmasını takiben sınav programı ilan edilecektir.

Ek Sınav Başvuru Dilekçesini görüntülemek için tıklayınız.