Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Lise Yaz Okulu

Tıp fakültesinde okumayı düşünenler için lise yıllarında bazı tıbbi bilgileri deneyimlemek sonraki kariyerlerinde oldukça önem arz eder. Bir meslekten öte bir yaşam şekli olan tıp doktorluğu tıp fakültesine adım attığınız anda başlar ve bir ömür boyu sürer. İşte bu nedenle Biruni Üniversitesi olarak, tıp fakültesinde okumayı düşünen lise öğrencileri için bu uzun eğitim süresinin bir parçası olarak onların nelerle karşılaşabileceği konusunda bir yol haritası çizmek amaçlanmıştır. Böylece Tıp doktoru olmak isteyen lise öğrencisi için sınav öncesinde üniversite tercihlerine karar verme konusunda yardımcı olmak amaçlanmıştır.

Türkiye’de Tıp fakültelerinde ilk kez yapılan bu program lise öğrencilerinin yaz tatili döneminde üniversite yaşamının bir küçük bir kısmı olarak üniversite tercihleri öncesinde çeşitli alanlarda bilgi sahibi olmalarını, akademik anlamda kendilerini geliştirmelerini ve farklı bir deneyim kazanmalarına fırsat tanıyor olacaktır.

Programdaki tüm dersler Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından verilecektir. İki hafta sürecek olan bu programda dersler bir lise öğrencisinin anlayacağı kadar yalın bir dille ve hem teorik hem pratik şekilde yapılacaktır.

Bu kursa katılan öğrenciler;

İnsan bedeninin ana hatlarını öğrenmiş, hastalık ve tedavi bilgisi ile tanışmış

Cerrahi ve dahili klinikleri tanımış ve hastane koridorları ve ameliyathane   salonlarını görmüş,

Ayaktan polikliniğe başvuran ve hastanede yatarak tedavi edilen hastalara yaklaşımları görmüş,

Gelecekteki kariyer yollarına ışık tutacak deneyimler elde etmiş ve planlar yapmış ve böylece tıp fakültesine giden yolda bir başlangıç yapmış olacaklardır.

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi bu programa katılan lise   öğrencilerine neler sunacak;

1. Konusunda uzman hocalar tarafından hem teorik hem pratik eğitimler verilecek
    2. Teorik eğitimler toplu olarak pratik eğitimler ise 5’er kişilik gruplar halinde alınacak.
    3. Anatomi laboratuvarında kadavra ve insan maketleri üzerinde insan anatomisini ana hatlarıyla görecek ve Beceri laboratuvarında yapılan işlemleri gözlemleyecek.
    4. Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi ana kampüsünde aynı tarihler içinde SKS eşliğinde yapılacak olan kültürel ve sosyal faaliyetlere katılmak
    5. Kurs boyunca öğle yemekleri, nöbetçi olunan gün akşam yemeği
    6. Kursun sonunda sertifika

KURS PROGRAMI

TARİH: 10 - 14 TEMMUZ 2023 (5 gün)

Son Başvuru tarihi: 16 Haziran 2023

Kabul edilen adaylardan istenen belgelerin en son teslim tarihi: 23 Haziran 2023

Kimler katılır : Programa tüm lise öğrencileri katılabilir. Öğrenci seçimi öğrencilerin transkriptlerine ve okullarından aldıkları referans mektubuna göre yapılacaktır.

Kontenjan : 30 Kişi

Ücret: Program için 500 tl ücret talep edilecektir. Programa mazeretsiz tam katılım durumunda son gün Katılım Sertifikası verilecektir. Ayrıca üstün başarı gösteren öğrencilere referans mektubu yazılacaktır.

(Edirne II. Bayezid Külliyesi içerisindeki Sağlık Müzesi'ni ziyaret için ulaşım ve yemek     ücreti öğrenciye aittir)

HESAP ADI: BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ

İBAN NUMARASI: TR35 0013 4000 0099 8970 3000 13

BANKA ADI: DENİZBANK AVCILAR E5 ŞUBE

Açıklamaya Öğrenci Ad Soyad ve T.C Kimlik No Yazılmalıdır.

Başvuru için tıklayınız.