Düşünce Egzersizi Deyip Geçmeyin!

Düşünce Egzersizi Deyip Geçmeyin!

    21. yüzyılın gereksinimlerine uygun bireyler yetiştirebilmek için zihni eğitmenin önemine vurgu yapan Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sayın Adnan Ömerustaoğlu, öğretmenlere seslenerek “Düşünce egzersizleriyle beynimizin daha etkin çalışmasını sağlayalım.” dedi.

     

    Üniversitemiz, öğretmenlerimizi ve öğrencileriyle buluşacağı günün heyecanıyla yaşayan Eğitim Fakültesi öğrencilerimizi 24 Kasım Öğretmenler Gününde unutmadı. Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen “Öğretmenler Günü” başlıklı törene, akademisyenlerimiz, idari kadromuz ve öğrencilerimiz katıldı. Tören tüm şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sayın Adnan Ömerustaoğlu yaptı. İnsanlık tarihinin ilk mesleklerinden birinin öğretmenlik olduğunu belirten Dekanımız, Öğretmenler Günü’nün tarihi hakkında konuklara bilgi vererek sözlerine başladı.

    Öğretmeyi Öğretmek

    Öğretmenin bilgiyi öğreten kişi olarak tanımlandığını ancak gelişen ve değişen 21. yüzyılda bu tanımın değiştiğini belirterek, “Günümüzde bilgiyi öğretmek yetmez. Bilgiyi öğrenen öğrenci, başka kaynaklardan da öğrenebiliyor. Bugün öğretmenin fonksiyonu daha da önem kazandı. Öğretmenin temel fonksiyonu günümüzde düşünmek için aklı eğitmektir.” dedi.

    Geometrik Artış…

    Bilginin sürekli değiştiğini, bugün öğrendiklerimizin yarın revize edilmesi gerektiğini dile getiren Dekanımız Prof. Dr. Sayın Adnan Ömerustaoğlu, “Bilgi değişiyor, yaşam değişiyor. Her şey sürekli bir değişim içinde. Aynı zamanda bilgi çok hızlı şekilde artıyor. Bazı araştırmalar bilgi birikimin 6 ayda 2’e katlandığını, bazı araştırmalar yılda 2’e katlandığını söylüyor. Önemli olan öğrenmeyi öğretmektir. Fark oluşturmaktır. Aklı eğiterek hepsini bir şemsiye altında toplamak gerekir” şeklinde konuştu.

    Derin Sorular Üretmeli

    Düşünce egzersizlerinin bilime yüzde 90 katkısı olduğunu dile getiren Dekanımız, düşünce egzersizlerinin oldukça önemli olduğunu belirterek “Problem çözmeyi, kriz yönetmeyi öğrenmeliyiz. Yeni duruma uyuma sağlamalıyız. Ölü değil derin sorular üreterek düşüncemizi eğitmeliyiz.” diye konuştu. Dekanımız, Eğitim Fakültesi öğrencilerimize tavsiyelerde bulunarak sözlerini bitirdi.

    Öğretmenlerin Sazından Nağmeler

    Okul Öncesi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencimiz İpek Su Korkmaz’ın şiir okudu. Ardından Yabancı Diller Bölüm Başkanı Sayın Kadir Alkaya ve Öğretim Görevlisi Sayın Mert Şahinbaş’ın müzik dinletisiyle tören sona erdi.