"Eğitimde Farklılık Personelden Başlar"

"Eğitimde Farklılık Personelden Başlar"

    “Personelimizin İhtiyaç Duyduğu Her Alanda Yanındayız”

    Üniversitemiz, 2021 -2022 Eğitim Öğretim döneminde idari personelinin eğitimine katkıda bulunmak amacıyla sunum hazırlama tekniklerinden yabancı dil eğitimine, eleştirel düşünmeden iletişim diline kadar pek çok alanda hizmet içi eğitim semineri düzenledi.

     

    Üniversitemiz İnsan Kaynakları Direktörlüğü, idari personelin meslekleriyle ilgili dünyadaki gelişmelere uyumlu bir şekilde gelişimlerini sağlamak için gerekli bilgi, beceri ve tutumları kazanmalarını sağlamak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu kapsamda Üniversitemiz, 2021 -2022 Eğitim Öğretim döneminde düzenlediği seminerler ve eğitim programlarıyla personelin gelişimine önemli katkılarda bulundu. Düzenlenen eğitim programlarından 200’e yakın personel faydalandı.

     

    Kaliteli Eğitimin Önemi

    İnsan Kaynakları Direktörümüz Sayın Banu Filiz, hizmet içi eğitim seminerleri ile ilgili şunları söyledi:

    “Üniversitemiz kurulduğu günden beri hizmet içi eğitim seminerlerine oldukça önem vermektedir. Personelimizin değişen ve dönüşen dünya ile birlikte mesleğe uyumlu hale gelmesi için yıl içinde çeşitli eğitim programları düzenlemekteyiz. Eğitimlerimizle verimi, kaliteyi arttırarak, nitel ve nicel yönden personelimizin gelişimine katkıda bulunmuş oluyoruz. Temel meslek ve beceri eğitimi yanında personelimize çalışma hayatı süresince ihtiyaç duyduğu bilgi, beceri, davranış ve verim düzeyini yükseltmeye yönelik plânlı eğitimler vermeye devam edeceğiz.”

     

    Başarılı Sunumun Püf Noktaları Hizmet içi Eğitimler kapsamında MYO Müdürümüz Prof. Dr. Sayın Fatma Çelik, "Sunum Hazırlama Teknikleri " eğitimi verdi. Prof. Dr. Sayın Fatma Çelik, seminerde sunum hazırlarken abartılı teknikler kullanmaktan kaçınmalarını, bütünlüğe dikkat etmelerini, ilgiyi yüksek tutarak ve konuyu dağıtmadan sunum yapmanın önemine vurgu yaptı.

     

    Neden Yabancı Dil Öğrenemiyoruz?

    Yabancı Diller Bölümü Başkanımız Sayın Kadir Alkaya'nın "Yabancı Dil Öğrenimi" seminerleri de büyük ilgi gördü. Sayın Alkaya, yabancı dil öğretiminde doğru bilinen yanlışlardan yola çıkarak verimli bir şekilde dil öğrenme metotları hakkında bilgi verdi. Sayın Alkaya, personelimizin merak ettiği soruları da yanıtlayarak kişiye özgü hazırlanabilecek program örneklerini sundu.

     

    Krizleri fırsata çevirme

    Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sayın Adnan Ömerustaoğlu hocamızın “Üst Düzey Düşünme Becerileri” başlıklı seminerinde düşünce egzersizlerinin oldukça önemli olduğunu belirterek “problem çözmeyi, kriz yönetmenin hayatı ne kadar kolaylaştırdığını örneklerle dile getirdi.

     

    ‘Empatinin önemi’

    Aynı zamanda Prof. Dr. Sayın Fatma Evren Daşdağ hocamız yaptığı “Etkili İletişim Dili Eğitimi” seminerinde önemli noktalara vurgu yaptı. Sayın Daşdağ, personelimize iletişim teknikleri hakkında bilgi vererek sözlü, sözsüz iletişim ve beden dilinin incelikleri ile iletişim türlerini anlattı. İletişimde empatinin faydasını dile getirdi.