FarmaFikir 5 İnovasyon ve Fikir Yarışmasından Öğrencimize Mansiyon Ödülü

FarmaFikir 5 İnovasyon ve Fikir Yarışmasından Öğrencimize Mansiyon Ödülü

    Eczacılık Fakültesi Öğrencimiz Betül Demir’e Mansiyon Ödülü

    Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin bireysel ve takım olarak yarıştığı FarmaFikir 5 İnovasyon ve Fikir Yarışması sonuçları açıklandı. Öğrencimiz Betül Demir ve grup arkadaşları KADE projesiyle mansiyon ödülüne değer görüldü.

     

    Öğrencilerimiz, diğer üniversitelerin öğrencileriyle ortaklaşa projelere imza atmaya devam ediyor. Eczacılık Fakültesi öğrencimiz Betül Demir, grup arkadaşları Trakya Üniversitesinden Eray Çetin ve Nur İşcan hazırladıkları “KADE” projeleriyle “FarmaFikir 5 İnovasyon ve Fikir Yarışmasına katıldılar. 1 Şubat 2022’de başlayan FarmaFikir 5 süreci, “Final Sunumları ve Ödül Töreni” ile tamamlandı. Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği ve Pharmetic Akademinin ortaklaşa düzenlediği “FarmaFikir 5 İnovasyon ve Fikir Yarışması” ödül töreni Gazi Üniversitesinde sahiplerini buldu. Törene çok sayıda davetli katıldı.

     

    55 Proje Yarıştı

    Eczacılık Fakültesi öğrencimiz Betül Demir, grup arkadaşları Trakya Üniversitesinden Eray Çetin ve Nur İşcan 55 proje arasından 5. olarak mansiyon ödülüne değer görüldüler. Öğrencimiz Betül Demir, inovasyon alanında yeni başarılara imza atmak istediklerini dile getirerek projenin eczacılık alanında istihdam oluşturmaya da imkan verdiğini aktardı.

     

    KADE Nedir?

    KADE, afet öncesi eczacıların halkı bilinçlendirmesini sağlayan afet anında acil butonu sayesinde bölgedeki eczanelere bildirim gönderen, afet sonrasında ilaç temninin koordineli bir şekilde yapılmasını sağlayan ve eczacıları afet durumunda sağlık danışmanlığında aktif rol almasını sağlayan bir uygulamadır.

     

    Elde edilen bu başarıdan dolayı Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.