“Geleceğin Tıbbına Epigenetik Yaklaşım Sempozyumu”

5 Kasım Cumartesi 2022, Biruni Üniversitesi Reyhan Konferans Salonu

5 Kasım 2022 Cumartesi günü saat 09:00 – 17:30 saatleri arasında Biruni Üniversitesi Reyhan konferans salonunda Dünyanın dört bir tarafından, Epigenetik camiasının önde gelen hekimleri ve bilim insanlarının bir araya geldiği merkezi İngiltere’de bulunan “Epigenetic Coaching” ’in düzenlemiş olduğu “Geleceğin Tıbbına Epigenetik Yaklaşım” başlıklı sempozyum başarıyla gerçekleşmiştir.

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Yüksel ve Prof.Dr. Mustafa Solak hocamızın yaptığı açılış konuşmalarının ardından Doç.Dr. Gülsen Meral, Dr.Öğr.Üyesi Elif Sibel Aslan, Uzm.Dr. Şebnem Korkmaz, Uzm. Dr. Savaş Gür, Prof.Dr. Rüya Acar, Prof.Dr. Murat Aksoy ve Uzm.Dyt. Orçun Kurum epigenetik alanındaki daki güncel gelişmeleri konu alan sunumları ve vaka çalışmalarıyla sempozyumda konuşmalarını gerçekleştirdiler. Sempozyumda; Epigenetik ve nutrigenetikte kişiye özel beslenme, vitaminlerin ve besinlerin etkileri, çok tartışılan D vitamini eksikliği genetik mi epigenetik mi, Nereden Nereye Nefes, Farmakogenetik, Cilt hastalıkları alerji vakası ve epigenetik çözüm,  Otoimmünitede glüten, Egzersiz ve epigenetik gibi daha birçok güncel konuları içeren başlıklar konuşulup multidisipliner çalışmaların önemi vurgulandı. Ayrıca 8-9 Nisan tarihlerinde yapılması planlanan “Kompleks Kronik Hastalıklarda Bireye Özgü Tedavide Hassas Tıp- Genetikten Epigenetiğe”  başlıklı II. Uluslararası Epigenetik Kongresi nin müjdesi verildi.