HES Kodu Uygulaması

Doğrulama Kodu

DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ VE MİSAFİRLERİMİZ;

Sizlerin ve toplum sağlığını korumak için, Üniversitemize girişlerde 05 Ekim 2020 tarih itibari ile ‘’HES Kodu’’   uygulaması yapılacaktır.
    HES Kodu almak için Sağlık Bakanlığının heskod.saglik.gov.tr/hes.html adresini ziyaret edebilirsiniz.
    www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme

HES KODU NEDİR?
    HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, T.C. Sağlık Bakanlığı önlemleri kapsamında zorunlu hale getirilen yeni bir uygulamadır.
    Kendi oluşturacağınız, Kampüse giriş sırasında bizimle paylaşacağınız HES Kodunuz, T.C. Sağlık Bakanlığı servisleri üzerinden belirli aralıklarla sorgulanarak girişiniz ile ilgili bir engel olup olmadığı kontrol edilecektir.

HES KODU NE İŞE YARAR?
    Tüm Kampüs girişlerinde HES Kodu kullanımıyla:
    - Covid-19 hastalığına maruz kalmış ya da hastalarla temas etmiş kişilerin Kampüse girişlerinin engellenmesi, Sağlanarak, amacımız sağlığınızı korumak olacaktır.

HES KODUM YOK, BU KAMPÜSE GİRİŞİM İÇİN BİR ENGEL Mİ?
    Geçerli bir HES Kodunuz olmadan Kampüsümüze 05 Ekim 2020 Tarihinden itibaren giriş gerçekleştiremezsiniz.
    Zamanı verimli kullanmak için daha önceden HES kodu almanız sizler açısından verimli olacaktır.

HES KODUM YOK, HES KODUMU NEREDEN ALACAĞIM?
    • Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması ( IOS ve Android) ile,
    • 2023 kısa numarasına göndereceğiniz SMS ile;
    • HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS göndererek,
    • TC kimlik numarası 97, 98, 99 ile başlayan kişiler; HES yazıp aralarına boşluk bırakarak sırasıyla;
     T.C. kimlik numarası, doğum yılı ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS göndererek,
    • E-Devlet üzerinden www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresinden, alabilirsiniz.