Kardeş Ülke Azerbaycan’a Eğitimde Biruni Dokunuşu

Kardeş Ülke Azerbaycan’a Eğitimde Biruni Dokunuşu

    Üniversitemiz, akademik bilgi birikimini dünyaya aktarmaya devam ediyor. Eczacılık Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyemiz ve Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Program Başkanı Sayın Enver Çıracı, Azerbaycan Tıp Üniversitesi Biyokimya Anabilim Dalında bulunan 35 öğretim üyesine ders vererek bilgilerini paylaştı.

     

    Üniversitemiz, akademik bilgi birikimini dünyaya aktarmaya devam ediyor. Eczacılık Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyemiz ve Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Program Başkanı Sayın Enver Çıracı, Erasmus+ KA107 Ortak Ülkeler Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında 5-15 Şubat tarihleri arasında Azerbaycan Tıp Üniversitesi Biyokimya Anabilim Dalında ders verdi. 35 akademisyenin katıldığı derslerde Öğretim Üyemiz Sayın Enver Çıracı’nın “Karbonhidrat Metabolizma Hastalıkları”, “Hormon Biyokimyası”, “Lipid Metabolizması ve Ateroskleroz Hipotezi”, “T Hücrelerin ve Sitokinlerin Açıklanamayan İnfertilitedeki Rolü” başlıklarıyla verdiği dersler akademisyenler tarafından yoğun ilgiyle takip edildi.

    Ortak çalışmalar hayata geçirilecek

    Biyokimya alanında dünyadaki son gelişmeler hakkında da bilgilerin paylaşan Öğretim Üyemiz Sayın Enver Çıracı’nın bilgi birikimine hayran olan öğretim üyeleri, Üniversitemizle ortak proje çalışmaları yaparak işbirliğini geliştirme teklifinde bulundular. Önümüzdeki günlerde “Onkoloji hastalıklar zamanı antioksidan koruma sistemi parametreleri tespiti” ve “Kolorektal kanser zamanı biyokimyevi, immunoloji parametreler ve antioksidan koruma sisteminin durumunun araştırılması” konularında ortak çalışmalar yapılacak. Türkiye’deki eğitim sistemi ve üniversiteler hakkında sorularını da yanıtlayan Öğretim Üyemiz Sayın Enver Çıracı, Üniversitemizin eğitim modelleri, laboratuvarları hakkında da bilgi vererek merak edilen soruları yanıtladı.

    Biruni Ailesine Teşekkür

    Azerbaycan Tıp Üniversitesi biyokimya anabilim dalında ders vermekten onur duyduğunu dile getiren Öğretim Üyemiz Sayın Enver Çıracı, “Bakü’de beni çok sıcak karşıladılar. Misafirperverliklerini orada bulunduğum süre boyunca hep hissettim. Meslektaşlarımızla bir araya gelerek bilgilerimizi paylaşma fırsatı bulduğum için ayrıca çok mutluyum. Bundan sonraki süreçte de projeler üreterek iş birliklerimizi sürdürmek istiyoruz. Üniversitemize bu iş birliği için çok teşekkür ettiler. Bana bu fırsatı sunduğu için Biruni Ailesine de çok teşekkür ederim.” diye konuştu.