Öğrencilerimize Etkili İletişim ve Bedeli Dili Eğitimi

Üniversitemiz, hizmet içi eğitim programlarını tüm hızıyla sürdürüyor. İnsan Kaynakları Direktörlüğü ve Kurumsal İletişim Direktörlüğü, bu kapsamda öğrencilere yönelik “Etkili İletişim ve Beden Dili” başlıklı bir eğitim semineri düzenledi.

“Duvar değil köprüler kurun”

İnsan Kaynakları Uzman Yardımcımız Sayın Ahmet Sırrı Yinanç’ın tarafından verilen seminerde, öğrenciler iletişim dilini çeşitli yönleriyle tanıma fırsatı buldu. İnsan Kaynakları Uzman Yardımcımız Sayın Ahmet Sırrı Yinanç, iletişim iki yönlü bir süreç olduğunu ve amacın anlaşılmak olduğunun altını çizdi. Yinanç, sözlerini şöyle sürdürdü: “İletişim köprü kurmaktır. İnsanlar, köprü kuracaklarına duvar ördükleri için yalnız kalırlar. İki insan arasındaki en kısa iletişim gülümsemektir. Etkili iletişimde; dikkatli dinleme, önyargılı olmama, istekleri öğrenme, soru sorma, açık konuşma oldukça önemlidir.”

Uzman Yardımcımız Ahmet Sırrı Yinanç, sunumunda iletişimin sihirli kelimelerini söyleyerek önemlerini örneklerle anlatarak konuşmasını noktaladı.