Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Sayın İzzet Tor’u Son Yolculuğuna Törenle Uğurladık

Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Sayın İzzet Tor’u Son Yolculuğuna Törenle Uğurladık

    Biruni Ailesi olarak dün vefat eden Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyemiz Sayın Prof. Dr. İzzet Tor hocamızı Üniversitemizde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurladık.

     

    Dün vefat eden Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyemiz Sayın Prof. Dr. İzzet Tor için Üniversitemiz Reyhan Binası Konferans Salonu’nda tören düzenlendi. Kurumsal İletişim Direktörümüz Sayın Serpil Böcek’in sunduğu törenin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, İzzet Tor hocamızla Üniversitemizin kuruluş döneminden beri çalıştıklarını dile getirdi.

    Etik boyutu çok yüksekti

    Rektörümüz sözlerini şöyle sürdürdü:

    “Şu anki üzüntümüzü anlatmaya kelimeler yetmez. İzzet Hocamız, zor veya kolay diyerek hiçbir zaman itiraz etmeyen, bir o kadar narin, etik boyutu yüksek, ahlaki değerleriyle hep örnek alınırdı. Bir öğrencimizin hocamız ‘ponçik hoca’ olarak hitap etmesinin ardından aklımızda o sevecen hali kaldı. Hocamız, gerçek anlamda dost idi. Öğrencileri tarafından çok sevilirdi. Hocamızı her zaman güzel anacağız. Kendisine Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı dilerim.”

    Büyük bir bilgindi

    Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın İsmail Tuncer Değim, ise duygularını şu sözlerle dile getirdi:

    “İnsanın hayatında zorlandığı bazı anlar vardır. İşte bu an da o anlardan biri benim için. Her sabah karşılaştığımız, akşamdan hazırladığımız fıkraları anlatmak çok güzeldi. Bu hocamızın ne kadar zeki olduğunun bir kanıtıydı. Hiçbir şey tesadüf değildir. Oturduğu sokak bilgin sokak, oturduğu apartman bilgin apartman ve o da orada oturan bilgindi. Hocamızı her zaman eczacılık fakültesinde koridorlarda gülümseyerek dolaşırken hatırlayacağız.”

    Çınarımızdı

    Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Koray Şahingöz, İzzet Tor hocamızla Biruni Üniversitesine geldiğinde tanıştığını dile getirerek üzüntüsünün çok büyük olduğunu aktardı. Öğrenciler adına konuşan Celal Rıza Yaşar, hocamızın her zaman öğrencilerine bir baba gibi yaklaştığını ifade etti.

    Feriköy Mezarlığına defnedildi

    Değerli İzzet hocamızın cenazesi 15 Mart 2022 Salı günü Levent Afet Yolal Camiinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığına defnedildi.