Rektörümüze Kabataş Erkek Lisesi’nden Anlamlı Hediye

Rektörümüze Kabataş Erkek Lisesi’nden Anlamlı Hediye

    Sosyal projelere destekleriyle bilinen Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, mezun olduğu Kabataş Erkek Lisesi’ndeki “Benim Gözümde Otizm” konulu resim yarışması ödül törenine katıldı. Lisesi ile bağını hiçbir zaman koparmayan Rektörümüze, günün hatırası olarak Kabataş Lisesi'nde okuduğu dönemdeki başarılarını gösteren karnelerin yer aldığı tablo edildi.

     

    Üniversitemiz başta sağlık olmak üzere çevreye duyarlı sosyal sorumluluk projelerine destek olmayı sürdürüyor. Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, mezun olduğu Kabataş Erkek Lisesinde düzenlenen “Benim Gözümde Otizm” konulu resim yarışması ödül törenine katıldı. Törene, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Levent Yazıcı, Beşiktaş Kaymakamı Sayın Önder Bakan, 22. ve 23.Dönem Milletvekili ve Beyazay Genel Başkanı Sayın Lokman Ayva’nın da aralarında kaldığı çok sayıda davetli katıldı. Törene öğrencilerin yüksek sesle söylediği ’Otizm hastalık değil, renktir’ sözleri damgasını vurdu.

     

    Rektörümüze Yoğun İlgi

    Törenden önce Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, Kabataş Erkek Lisesinin bahçesinde sergilenen “Benim Gözümde Otizm” yarışması için hazırlanan çalışmaların yer aldığı sergiyi gezdi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Rektörümüz, serginin açılış kurdelesine öğrencilerle birlikte kesti. Yarışmada dereceye giren Ensar Aynalı isimli öğrencinin fotoğrafının hikayesini dinleyen Rektörümüz, gençleri duyarlılıklarından dolayı tebrik etti.

     

    Yetenekleri Erken Yaşta Fark Etmenin Önemi

    Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, törende yaptığı konuşmada, her çocuğun öğrenme kapasitesinin tespit edilip ritmine uygun şekilde geliştirmekle sorumlu olunduğunu belirtti. Hastalıkların temelinde genetik unsurların yanı sıra çevre faktörünün de göz ardı edilmemesi gerektiğinin altını çizen Rektörümüz, “Yetenekleri keşfedip ona fark katmak en güzel zaferdir” diyerek bütün eğitimcileri öğrencilerinin yeteneklerini keşfetmelerinde destek olmaya çağırdı. Rektörümüz, sağlıklı beslenmenin, genetiği değiştirilmemiş gıdalar tüketmemenin, içilen suyun temiz olmasına dikkat edilmesinin, su markasının belirli aralıklarla değiştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Rektörümüz dereceye giren öğrencilerden Arjin Mehmet’e ödülünü takdim etti.

     

    Akranlar Arası İlişkiler Kuvvetlendirilmeli

    Beşiktaş Kaymakamı Sayın Önder Bakan, özel eğitimin önemine dikkat çekerek ailelerin bilinçlendirilerek çocukların eğitim hayatına devam ettirilebileceğini söyledi. Kaymakamlık olarak her zaman desteğe hazır olduklarını anlattı.

    İstanbul İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı, hayata geçirilen ve geçirilecek pek çok projeyle gençlerin desteklenmesinin sürdürüleceğini aktardı. Yazıcı, “Bu çalışmalar gösteriyor ki eğitim akranlar arası ilişkileri güçlendirmekte ve çocuklar için iyileştirici bir rol üstlenmektedir." dedi.

     

    ’Otizm Hastalık Değil, Renktir’

    22 ve 23.Dönem Milletvekili ve Beyazay Genel Başkanı Sayın Lokman Ayva yaptığı konuşmada Beyazay’ın çalışmalarından bahsetti. Toplumsal duyarlılığın önemine vurgu yapan sayın Lokman Ayva, etkinliği destekleyen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

     

    Rektörümüzün Başarılarla Dolu Öğrencilik Hayatı

    Ziyaret sırasında Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Yüksel’i mezun olduğu Kabataş Erkek Lisesi’nden okuduğu dönemdeki başarılarını gösteren karnelerin yer aldığı bir belge takdim edildi. Beşiktaş Kaymakamı Sayın Önder Bakan’ın elinden belgesini alan Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Yüksel, duygu dolu anlar yaşadı. Tören, Kabataş Erkek Lisesi ve Otizmli gençlerin piyano ve müzik dinletisi ile sona erdi.