Rektörümüzün 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. Yıl Dönümü Mesajı

Rektörümüzün 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. Yıl Dönümü Mesajı

    Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda “Milletimize bu eşsiz zaferi yaşatan 18 Mart şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi ve vatan uğruna toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

     

    Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü ile ilgili açıklama yaptı. Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Yüksel, şunları söyledi:

    “Vatan sevgisinin, millet olma bilincinin en büyük zenginliğimiz ve en gücümüz olduğunu gösteren şanlı zaferlerimizden biri Çanakkale’dir. Çanakkale, bağımsızlık aşkımızın destansı bir örneğidir. Çanakkale, bayrağımızın özgürce dalgalanmasıdır. Çanakkale Zaferi, muazzam bir vatan savunmasıdır. Çanakkale, geçilmezdir.

    Öğrenciler gönüllü olarak cephedeydi

    Çanakkale Savaşı’nda mülkiye, tıbbiye, darülfünun gibi yüksekokullarda okuyan ve hatta liselerde okuyan gençlerimiz vatanımız için cepheye koşup, en önlerde savaşarak yurdumuzu korumuşlardır. İşte pırlanta gibi şehit olan gençlerimizle birlikte tüm milletimiz, Çanakkale’nin asla geçilemeyeceğini göstermiştir. Bugünkü varlığımızı ve bağımsızlığımızı şehitlerimize borçluyuz. Bu vesileyle zaferin 107. yıl dönümünde bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve her dönemde her zorlu koşulda bayrağımızı dalgalandıran Mehmetçiğimizi minnet, saygı ve şükranla anıyorum.”