Sınırların Ötesinde Ülkemizi ve Üniversitemizi Temsil Etti

Sınırların Ötesinde Ülkemizi ve Üniversitemizi Temsil Etti

    Tıp Fakültesi Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Sayın İlke Küpeli, 35 ülkenin katıldığı “Salzburg CHOP Seminar in Pediatric Anesthesia and Critical Care" isimli seminere Türkiye’den davet edilen tek Anestezi uzmanı olarak hem ülkemizi hem üniversitemizi gururlandırdı. Öğretim Üyemiz ,seminerde “Doğuştan kalp hastalığı olan ve anal atrezi’li yenidoğan 2 günlük bir bebekte güvenli anesteziyi nasıl vermeliyiz?” konulu bir sunum yaptı.

     

    AAF (American Austrian Foundation) ve OMI (Open Medical Institute) New York, Vienna ve Salzburgta (ABD – Avusturya) merkezli olan, 30 bilim dalı ve 55 kategoride global tıp eğitimi veren bir eğitim kurumu olarak biliniyor. Her yıl dünyanın dört bir yanından onlarca akademisyen ve tıp doktoruna gelişimleri için eğitimler düzenliyor. Eğitimleri, seminerler, uydu sempozyumu, uzaktan eğitim programları, ikili değişim programları, observership, fellowship ve leadership programları ile “Sınırların ötesinde tıp eğitimi” sloganıyla evrensel tıbbı geliştirmeyi amaçlayan bir eğitim ve gelişim serüveni sunuyor.

    Büyük Gurur Duydum

    Üniversitemiz Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sayın İlke Küpeli, 3 yılda bir gerçekleşen ve uzmanlık alanlarından biri olan "Salzburg CHOP Seminar in Pediatric Anesthesia and Critical Care" isimli seminere ülkemizden tek davet edilen tek Anestezi uzmanı oldu. Davetliler arasında anesteziyoloji, yoğun bakım, pediatri, pediatrik yoğun bakım gibi alanlarda 35 ülkeden doktor ve akademisyenler vardı. Doç. Dr. Sayın İlke Küpeli, “Biruni Üniversitesini ve Anestezi ve Yoğun Bakım camiasını temsil etmek çok büyük gurur duyduğum özel anlardan birisiydi” diyerek duygularını dile getirdi.

    35 Ülkenin Bilim İnsanları Buluştu

    Doç. Dr. Sayın İlke Küpeli, seminerin tıp dünyası açısından öneminden açısını şöyle dile getirdi:” Bu seminer 3 yılda bir yapılan ve güncel konu ve yaklaşımları dünyanın dört bir yanından gelen doktor ve akademisyenlerin katılımı ile gerçekleşmektedir. Burada bir hafta boyunca %100 katılım zorunluluğu olan ve interaktif katılım sağlanması gereken bir programa dahil oluyorsunuz. Bilgiyi paylaşmak, kanıta dayalı tıp uygulamaları yapabilmek, yenilikleri takip ederek yeniler içerisinde yer almak, hem sosyal hem akademik hem ikili ilişkiler geliştirmek açısından bu gibi seminerler önem taşımaktadır.”

    2 Günlük Yenidoğanda Güvenli Anesteziyi Nasıl Vermeliyiz?

    Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Sayın İlke Küpeli, seminerde “doğuştan kalp hastalığı olan ve anal atrezi’li yenidoğan 2 günlük bir bebekte güvenli anesteziyi nasıl vermeliyiz?” konulu bir seminer gerçekleştirdi. Öğretim Üyemiz, “Bu tür seminerler; ülkemizde henüz yapılamayan, ancak bazı yerlerde yapılmaya başlanmış ve bu alanda literatüre öncülük etmekle birlikte sakatlık ve ölümleri engelleyerek hasta sağlığı ve güvenliğini üst seviyeye çıkarabileceğimiz yeni tedaviler, yaklaşımlar öğrenip bu çalışmaların içerisinde yer alabilmek, bilimin bir parçası olabilmek açısından önemli rol oynamaktadır.” dedi.