Tıp Fakültesi Öğrencileri ile Sosyal Sorumluluk Etkinlikleri Gerçekleştirdik!

Tıp Fakültesi Öğrencileri ile Sosyal Sorumluluk Etkinlikleri Gerçekleştirdik!

    Tıp Fakültesi öğrencilerimiz, 29 Ekim Dünya Kalp Günü ve 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla üniversite hastanemizde sosyal sorumluluk etkinlikleri düzenledi.
     
    29 Eylül Kalp Sağlığı Etkinliği
     
    Dünya'da ve ülkemizde hastalığa bağlı ölümler arasında kalp hastalıkları ilk sırada yer alıyor. Erken teşhis, düzenli kontrol ve sağlıklı yaşam tarzı ile kalp hastalıklarından korunmak mümkün olabilmektedir. Kalp sağlığına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla  4. Sınıf Tıp Fakültesi Öğrencileri üniversite hastanemizde bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte doktor adaylarımız hastalarımızı kalp sağlığı ile ilgili bilgilendirirken ücretsiz tansiyon ölçümü gerçekleştirdiler. 
     
    1-7 Ekim Emzirme Haftası
    1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla 4. Sınıf Tıp Fakültesi Öğrencilerimizle "Her Damlası Çok Değerli" konulu etkinlik gerçekleştirdik.  Etkinlikte öncelikle Dekan Yardımcımız Neonatoloji Uzmanı Doç. Dr. Bilge Bayraktar emzirme haftasının önemi ile ilgili açılış konuşması yaptı. Ardından Bebek Hemşiresi Aybüke Avcıoğlu anne adaylarına eğitim verdi. Daha sonra ise etkinlik alanında, öğrencilerimiz, anne sütü ve emzirmenin önemi ile ilgili anne adaylarını bilgilendirdi.