Ukrayna’dan gelen öğrencilerin yatay geçiş ve özel öğrencilik şartları hakkında

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından, Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Ukrayna'daki üniversitelerde eğitim alan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrencilere yatay geçiş ve özel öğrenci olarak eğitimlerine devam etme hakkı tanınmıştır.

Biruni Üniversitesinde yükseköğrenimine devam etmek isteyen öğrencilerin, yatay geçiş ve özel öğrencilik şartları Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından ilan edilen esaslara göre yürütülecektir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından ilan edilen şartlar için tıklayınız.
    Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından ilan edilen şartlar ile ilgili kısa soru ve cevaplar için tıklayınız.

Başvurular, değerlendirmeler ve kayıtlar aşağıdaki takvime göre yürütülecektir.

Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri - 11-15 Nisan 2022
    Sonuçların İlan Tarihi - 20 Nisan 2022
    Asil Öğrenci Kayıt Tarihleri - 21-22 Nisan 2022
    Yedek Öğrenci İlan Tarihi - 23 Nisan 2022
    Yedek Öğrenci Kayıt Tarihi - 25 Nisan 2022
    Özel Öğrenci Başvuru Tarihleri - 11-15 Nisan 2022

Yatay Geçiş Başvuru Koşulları
    1. Eksik belge ile yapılan başvurular, değerlendirmeye alınmaz.
    2. Eksik veya gerçeğe aykırı beyan ve belgelerle başvuru yaptığı tespit edilen veya kayıt esnasında sunduğu belgelerin aslını ibraz etmeyen adayların kayıtları yapılmaz; yapılmış ise bulundukları döneme bakılmaksızın kayıtları iptal edilir.

Yatay geçiş başvurusu yapacak olan adayların aşağıda yer alan gerekli belgelerle beraber Öğrenci İşleri Direktörlüğüne şahsen gelip başvuru yapması gerekmektedir.

Gerekli Belgeler
    1. ÖSYS/YKS Sonuç Belgesi ve/veya Uluslararası Sınav Sonuç Belgesi
    2. Öğrenci Belgesi
    3. Transkript (Başarı Durum Belgesi)
    4. Ders İçeriği
    5. Pasaport Fotokopisi (Pasaportta Türkiye giriş-çıkış tarihleri de gösterilmeli)
    6. Hudut Giriş Çıkış Belgesi (e-devlet çıktısı)
    7. T.C. vatandaşları için Nüfus Cüzdanının önlü - arkalı fotokopisi (T.C. Kimlik Numarası beyanı için)

NOT: Kesin kayıtta evrakların asılları istenecektir.

Yatay geçiş başvurusu yapan ancak yararlanamayan öğrencilerin ise 26-29 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar fakülte sekreterliğine özel öğrencilik için gerekli olan belgelerle beraber başvuru yapması gerekmektedir.