Üniversitemizden Attığı Ok Avrupa’dan 3.’lükle Döndü

Üniversitemizden Attığı Ok Avrupa’dan 3.’lükle Döndü

    Okçuluk Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil eden Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencimiz Yasemin Begüm Topkarcı, Berlin’de yapılan müsabakalardan dereceyle döndü. Avrupa 3.’sü olan öğrencimiz, ülkemize ve Üniversitemize büyük gurur yaşattı.

     

    Öğrencilerimiz, bilim ve sanatta olduğu gibi sporda da başarıyla gururumuz olmaya devam ediyor. Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencimiz Yasemin Begüm Topkarcı, ‘Okçuluk Avrupa Şampiyonası-Berlin Open 2021’den Avrupa 3.’sü olarak dönerek göğsümüzü kabarttı. Berlin’de düzenlenen Okçuluk Avrupa Şampiyonasına bu yıl 20 farklı ülkeden 304 kişi katıldı. Türkiye’den katılan tek sporcu olan ve Makaralı Yay Büyük Bayanlar kategorisinde yarışan öğrencimiz Yasemin Begüm, son karşılaşmada Estonyalı Maris Tetsmann’ı mağlup ederek yarışmayı 3.’lükle tamamladı.

    Spordan asla vazgeçmem

    Berlin’den dereceyle dönen öğrencimiz Yasemin Begüm Topkarcı, başta Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel ve Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sayın Dilek Sema Arıcı’ya desteklerinden dolayı çok teşekkür etti. Öğrencimiz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Okçuluğa başladığım günden beri hiç bırakmadım. Lise sınavına hazırlanırken takım olarak dünya ve Avrupa şampiyonluğu elde ettik. Üniversite sınavına hazırlanırken de bireysel olarak Avrupa ikinciliği elde ettim. Ülkeme şimdi başarıyla döndüğüm için de çok mutluyum” dedi.

    Okçuluk hayatımın anlamıdır

    Öğrencimiz Yasemin Begüm Topkarcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Okçuluğu hayatımın bir parçası olarak görüyorum. Okçuluk, beni ben yapan bir şey. Okçuluk benim için yemek yemek gibidir. Tıp fakültesinin zorluğuna rağmen okçuluğu bırakmamamdaki en büyük etken bu tutkudur. Herkese kendi sevdiği sporu yapmasını tavsiye ederim.”