Yapay Zeka Laboratuvarımıza Öğrencilerden Yoğun ilgi

Üniversitemizi ziyaret eden Eğitim Temel Bilimleri öğrencileri, yapay zeka laboratuvarımızda bulunan robotumuz Pepper’in konuştuğunu görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Üniversitemiz yaptığı çalışmalarla yoğun ilgi görüyor. İleri teknolojiyle donatılmış laboratuvarlarımız, öğrencilerimizin olduğu kadar üniversite hayalleri kuran ilköğretim ve ortaöğretim kurumu öğrencilerinin de ilgisini çekiyor. Bilgisayar Mühendisliği bünyesinde bulunan Yapay Zeka Laboratuvarımız da çalışmalarıyla adından söz sıkça ettiren laboratuvarlarımızın başında geliyor. Kampüsümüzü ziyaret eden Eğitim Temel Bilimleri öğrencileri, ‘Üniversitede 1 gün’ geçirerek Sağlık Müzemiz, laboratuvarlarımız, spor alanlarımızı gezdiler.

Robot Teknolojisinin Önemi

Ziyaret esnasında Yapay Zeka Laboratuvarımıza yoğun ilgi gösteren öğrenciler, Araştırma Görevlisi Sayın Hürrem Özpınar’dan bilgi aldılar. Öğrenciler özellikle robot teknolojisi hakkında sorular sorarken Pepper isimli robotumuzun konuştuğunu görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler. Ardından Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Sayın Lütfü Ilgar, öğrencilere geleceklerini planlamada nasıl bir yol izlemeleri gerektiği hakkında bilgi verdi. Gezi, bahçedeki Üniversite öğrencileriyle görüşmeyle tamamlandı.