Hekimliğe Merhaba Programı

Hekimliğe Merhaba Programı

    2020 - 2021 Eğitim-Öğretim yılı Dönem 6 (intörn) öğrencilerimizin “Hekimliğe Merhaba” Programı üniversitemizde gerçekleşti. Program Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Yüksel’in açılış konuşması ile başladı. Rektörümüz konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

    “Dünya devamlı değişim ve gelişim içerisinde. Bu değişim şu an ki dönemde zirve (peak) yapmış durumda. Akıllı olan adapte olandır. Sizleri bir yıldız olarak görüyoruz ve bizim göz bebeğimizsiniz. Farkındasınız veya değilsiniz ama yavaş yavaş size rol model oluyoruz. Kar yağdığında birçok okul eğitim görmezken biz sizi buraya çağırdık ve eğitim verdik. Biruni’de  4 şeyi iyi öğrendiniz. Bir;  Kendi yeteneklerinizi artık biliyorsunuz. Üniversite eğitimi demek içinizdeki enerjiyi ortaya çıkarıp “ben kimim, neyim, hangi özelliğim var, hangi yoldan gidersem başarılı olurum” demektir. Sizler bunu öğrendiniz. İki; bilginin devamlı değiştiğini ve katlandığını gördünüz.  2020 yılında 1 yılda tüm bilgiler ikiye katlanmış oluyor. Bu yıl öğrendiğiniz bilgiler seneye yarıya düşmüş oluyor. Üç; iletişim ve ilişki yönetimi tıpın olmazsa olmazıdır. Her bilgiye sahipsiniz ama göz kontağınız yok, iletişiminiz yok ve bilginizi aktaramıyorsanız çarpı sıfır.  Empatiyi öğrendiniz. Her söylediğiniz doğru olacak ama her doğruyu her yerde söylemeyeceksiniz. Dört; çalışmadan hiçbir şey olmayacağını gördünüz. İnsan için çalışmasının karşılığını almak kadar güzel bir şey yok. Biz diğer üniversitelerde olmayan bir şey yaptık, size rol model olmaya çalıştık.

    İnanmak başarının olmazsa olmazı. İlk kurduğum üniversite için buradan bir şey olmaz dediler. Fakat bizler inandık ve her gün 1 saat fazla çalıştık. Sonraki yıl bütün kongrelere bizim üniversitemizden arkadaşlarımızı çağırdılar. Biz şuan Biruni’de çok çalışıyoruz böyle oldukça da kimse bizi yakalayamaz ve daima iyi oluruz."

    Rektörümüzün ardından Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dilek Sema Arıcı da konuşmasını gerçekleştirdi ve şu ifadeleri kullandı: "Bizim amacımız sizleri pratisyen hekim olarak sahaya gönderdiğimizde minimumda görmeniz gereken şeyleri öğretmek. Teorik olarak çok iyi yetiştiniz ve pratik olarak da yetişmek sizin elinizde. TUS için biz size temel oluştururuz ama geri kalan başarı sizindir. Verdiğiniz emeğin de karşılığını alabilirsiniz. TUS çalışması, bilinci size aittir. Önemli olan sizsiniz, kendinize güvenin."

    Program daha sonra Prof. Dr. Muzaffer Sarıyar ve Prof. Dr. Yılmaz Başar’ın Hekimlik Uygulamaları ve Deneyim Paylaşımı ve Prof. Dr. Yavuz Şimşek’in İntörn Doktorlarla Tanışma ve Deneyim Paylaşımı ile devam etti. Öğleden sonra ise Dr. Öğr. Üyesi Emre Aktepe, Dr. Öğr. Üyesi Hande İkitimur,
    Doç. Dr. Mahir Cengiz ve Prof. Dr. Erol Kısmet öğrencilerimize COVİD-19 Pandemi Enfeksiyon Eğitimi, İntörn Doktorluk İlkeleri ve TUS hazırlığı için önemli bilgiler verdi.

    Tıp Fakültesi Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Dilek Şahbaz’ın kapanış konuşması sonrasında öğrencilerimize karneleri dağıtılmıştır.