Dünya Üniversiteler Sıralamasında Yükselişimiz Sürüyor

Dünya Üniversiteler Sıralamasında Yükselişimiz Sürüyor

    Dünya üniversite sıralaması yapan kuruluşların değerlendirmeleri, Üniversitemizin bilimsel çalışmalarda yükselişine hız kesmeden devam ettiğini bir kez daha ortaya koydu.

     

    Üniversitemiz başta inovasyon olmak üzere pek çok alanda başarılarıyla adından söz ettiriyor. SCIMAGO - Institutions Ranking Değerlendirme Sonuçlarına göre, Üniversitemiz Türkiye’de inovasyon (buluş) değerlendirmesinde 16. sırada yer aldı. Sonuçlar, Üniversitemizin misyon ve vizyonuna uygun olarak yenilikçi çalışmalar yaparak buluş basamağında önemli başarılara imza attığını gösteriyor.

     

    Q1 seviyesinde yayın

    Rapor, Üniversitemizin dünyada en iyi %10’luk dilimde yer alan dergilerde yapılan yayınlar olarak bilinen Q1 seviyesindeki yayınlarının fazla olduğunu da ortaya koyuyor. Yayınlara alan bazlı bakacak olursak en çok tıp, eczacılık, sağlık, biyoloji, kimya ve matematik alanındaki çalışmalarımız bulunuyor.

     

    Başarıyı yükseklere taşıyoruz

    SCIMAGO - Institutions Ranking değerlendirmesinde tüm dünya üniversiteleri arasında 541. sırada, Türkiye’deki üniversiteler arasında ise 37. sırada yer alması Üniversitemizin, başarı çıtasını yükseklere taşımayı sürdürdüğünü kanıtlıyor.

     

    Tıpta üstün başarı

    Alan bazlı sıralamalara bakıldığında Tıp alanında Türkiye de ilk %24 lük dilimde yer alan Üniversitemiz, üstün başarı gösteriyor. Üniversitemiz, eczacılık alanında ise Dünyada, Orta Doğu ve OECD ülkeleri arasında iyi bir sıralamada bulunurken Türkiye de ilk %28’lik dilimde yer alıyor.