Rektör Yardımcımız ve TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Sayın Mustafa Solak, TÜBA’nın Düzenlediği Törene Katıldı

Rektör Yardımcımız ve TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Sayın Mustafa Solak, TÜBA’nın Düzenlediği Törene Katıldı

    TÜBA COVID-19 Küresel Salgınla Mücadele Özel Ödülleri Töreni, YÖK Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Törene, Rektör Yardımcımız, Kalite Koordinatörümüz ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Şeref Üyesi Prof. Dr. Sayın Mustafa Solak’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

    Bilimler gelişmeler paylaşıldı

    Törende; Prof. Dr. Aykut Özdarendeli Ödüle hak kazandığı “Hücre Kültüründe Hazırlanan İki Farklı Yitilikte İnaktif COVID 19 Aşısı ERUCOV-VAC'ın, Sağlıklı Gönüllülere İntramusküler Yoldan İki Kez Uygulanmasının Güvenliliğinin ve İmmunojenisitesinin İncelendiği Faz Çalışmaları” adlı projesi hakkında, Doç. Dr. Urartu Özgür Şafak Şeker “SARS-COV-2 Tanısına Yönelik RNA Anahtar Sistemlerinin Geliştirilmesi” adlı çalışması hakkında, sağlık sorunları nedeniyle törene katılamayan Prof. Dr. Tanıl Kocagöz ise video yöntemiyle “Gargara ve Ağız Çalkalama Suyunda Polimeraz Zincirleme Tepkimesi ve Antijen Belirleme ile SARS-CoV2 Saptanması ve MyMagiCon ile Yoğunlaştırmanın Bu Testleri Duyarlılıklarına Etkisi” adlı çalışmasına ilişkin sunumlarını yaptılar.

    Ödüller sahiplerine takdim edildi

    Erciyes Üniversitesi’nden Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’yecTedavi ve Korunma Alanında almaya hak kazandığı Özel Ödül ve Beratı TÜBA Asli Üyesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, Doç. Dr. Urartu Özgür Şafak Şeker’e ise Tanı Alanında Birincilik Ödülü TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker tarafından takdim edildi.

    Bilim insanlığına özendirmek

    Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış’ın selamlama konuşmalarının ardından TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker sözlerine TÜBA COVID-19 Küresel Salgınla Mücadele Özel Ödülü’nü almaya hak kazanan bilim insanlarını kutlayarak başladı ve yoğun emeklerinin ve yorgun günlerin neticesi olan başarılı ve faydalı çalışmalarının artarak devamını diledi. Akademi Konseyinin tüm dünyanın içinden geçtiği kritik dönemi göz önünde bulundurarak, TÜBA’nın “Bilimin öneminin ülke kamuoyunca takdir ve kabulünü sağlamak ve bilim insanlığına özendirmek için ödüller vermek” görevi kapsamında TÜBA COVID-19 Küresel Salgınla Mücadele Özel Ödülü vermeyi kararlaştırdığını ifade eden Prof. Şeker, üç değerli bilim insanına ödüllerini tevcih etmenin onur verici olduğunu dile getirdi ve konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “TÜBA olarak ülkemizin ulusal bilimler akademisi olmanın sorumluluğuyla salgının ilk günlerinden beri bilim temelli danışmanlık misyonumuz kapsamında raporlamalar yaptık, kitaplar bastık ve bilimsel etkinlikler düzenledik” diye konuştu. Program, Törenin ardından düzenlenen kokteylle sona erdi.