Kütüphane ve Dokümantasyon Direktörlüğü

Biruni Üniversitesi Kütüphanesi, akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin eğitim-öğretim ve araştırma etkinliklerinde ihtiyaç duydukları bilgi ve belgelere kolaylıkla erişmelerini sağlamak amacıyla kurulmuştur. Toplamda 1.500 m2’lik kapalı alana kurulmuş olan kütüphanemiz, son tarihli kitap ve dokümanlar ile güncel veri tabanlarını bulunduran bir alt yapıya sahiptir.

Kütüphanemiz, Türkiye’nin en kapsamlı sağlık üniversitesi olan üniversitemizdeki bütün bölümlerimizin gereksinimlerini karşılayacak nitelikte olup dışarıdan gelebilecek isteklere de cevap verebilecek kaynakların yer aldığı Türkiye’nin en zengin sağlık koleksiyonuna sahip olma amacındadır.

Kütüphanemiz idare politikası olarak; hız, doğruluk, güvenilirlik ve ulaşılabilirlik ilkelerini benimsemektedir. Bu ilkeler doğrultusunda, kütüphanemizde;

Uluslararası kütüphane standartları uygulanmakta

Esnek ödünç verme sistemi ile yakın ve uzak çevrelere hizmet verilmekte

Üniversiteler arası işbirliği sağlanmakta

Konu uzmanlarının talepleri dikkate alınarak sürekli güncellenmekte

Elektronik kaynaklara her yerden ulaşılabilmekte

Hafta içi ve hafta sonu her gün hizmet verilmektedir.

Kütüphanemiz, kullanıcılarımızın entelektüel ve kültürel yönlerinin gelişmesine hizmet veren kitap, dergi, rapor, CD, DVD, e-dergi, e-makale ve diğer kaynakları barındırmaktadır. Akademisyenlerimiz ve öğrencilerimize özel ergonomik çalışma alanları ve ferah dinlenme mekânlarını sunmaktadır.

Kadromuz

Kütüphane ve Dokümantasyon Müdürü