Bilişim Teknolojileri Direktörlüğü | Personel İçin Proxy Sunucu Ayarları

Üniversitemiz Kütüphanesinin abone olduğu elektronik veri tabanlarına erişim firmalar ile yapılan lisans anlaşmaları gereği IP adresi kontrolü ile sağlanmaktadır. Bu servislere kampüs dışından erişebilmeniz için Üniversitemiz Bilişim Teknolojileri Direktörlüğü tarafından bir Proxy (vekil) Sunucusu kurulmuştur. Söz konusu servislere kampüs dışından erişim için internet tarayıcınızda yapmanız gereken ayarlar aşağıdadır.

Internet Explorer Ayarları

1. Araçlar Menüsünden İnternet Seçeneklerini seçiniz.

1

2. Bağlantılardan Yerel Ağ ayarlarını seçiniz.

2

3. Proxy sunucu kısmında, adres bölümüne “proxy.biruni.edu.tr”, bağlantı noktası bölümüne “3128” girerek tamam butonuna tıklayınız.

3-1

4. Tarayıcınızı açıp herhangi bir siteye erişmeye çalıştığınızda karşınıza aşağıdaki diyalog penceresi gelecektir. Kullanıcı adınızı ve kampüs şifrenizi yazıp tamamı tıkladıktan sonra bağlantı işlemi tamamlanacaktır.

4-2

Google Chrome Ayarları

1. İnternet Explorer’da yaptığınız ayarlar Google Chrome tarayıcınızda geçerli olacaktır, başka bir ayar yapmanıza gerek yoktur.

Mozilla Firefox Ayarları

1. Araçlar menüsünden seçenekleri açınız.

5

2. Gelişmiş menüsünden ağı ve daha sonra ayarlar seçeneğini seçiniz.

6

3. Bağlantı Ayarları kısmında Vekil sunucuyu elle ayarlayı seçiniz, HTTP vekil sunucu bölümüne “proxy.biruni.edu.tr”, İletişim noktası bölümüne “3128” yazınız ve tamamı tıklayınız.

7-2

4. Tarayıcınızı açıp herhangi bir siteye erişmeye çalıştığınızda karşınıza aşağıdaki diyalog penceresi gelecektir. Kullanıcı adınız ve kampüs şifrenizi yazıp tamamı tıkladıktan sonra bağlantı işlemi tamamlanacaktır.

8-2

Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS)

Biruni Derse Hazırlık Sistemi

Kablosuz Ağ Ayarları

Kampüs Şifre Ayarları

BirDeHa Sistemine Nasıl Girilir?

E-Posta Ayarları

Proxy (Veritabanları) İçin Ayarlar