2022-2023 Biruni Üniversitesi Mezunları Keplerini Havaya Attı

2022-2023 Biruni Üniversitesi Mezunları Keplerini Havaya Attı

    Üniversitemiz 2022-2023 Akademik Yılı Mezunlarını mezuniyet törenleriyle uğurladı. 19-20-21-22 Haziran tarihlerinde düzenlenen mezuniyet törenlerinde farklı oturumlarla öğrenciler mezuniyet sevinci yaşadı.
    Biruni Üniversitesi kampüs alanında gerçekleştirilen törenlerde ilk oturum Eczacılık Fakültesi ve Eğitim Fakültesi ile , ikinci oturum Sağlık Bilimleri Fakültesi, üçüncü oturum Meslek Yüksekokulu, dördüncü oturum ise Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Tıp Fakültesi mezunları ile tamamlanarak sonlandırıldı.
    Törene Rektörümüz Prof. Dr .Adnan Yüksel , Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Sevim Savaşer,, Prof. Dr. Mustafa Solak, Prof. Dr. Fatma Çelik ile Fakültelerimizin Öğretim üyeleri ve Öğrencilerimizin aileleri katılım gösterdi .

    Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Yüksel: “Bugün mezuniyetini kutladığımız bütün Fakülteler ve Yüksekokulu, ülkemizde çok saygın bir konumdalar”
    “Sevgili öğrencilerimiz, hiç şüphe yok ki bu özel gün sizin gününüz.” diyerek mezuniyet töreninin açılış konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Yüksel şunları söyledi: “Yıllar boyunca bu güzel ve yemyeşil kampüsümüzde bir yandan derslerinize girerken öte yandan pek çok kültür sanat ve spor faaliyetine katıldınız. Bugüne ulaşabilmek için yoğun bir şekilde emek ve gayret sarf ettiniz. Öte yandan güzel dostluklar edindiniz ve güzel anılar biriktirdiniz. Gururla söylemek isterim ki Biruni Üniversitesinin bugün mezuniyetini kutladığımız bütün Fakülteler ve Yüksekokulu, ülkemizde çok saygın bir konumdalar. Muhakkak ki başarınızın ardındaki en büyük destekçilerinizin başında aileleriniz geliyor. Bugünkü iftihar ve mutluluğumuzun temelinde onların sizlere verdiği destek ve duyduğu güvenin olduğunu biliyor ve ailelerinizi tek tek tebrik ediyorum. Ailelerinizin yanı sıra fedakârca sizlerin her konuda daha donanımlı olmanız için ellerinden gelen bütün gayreti gösteren Biruni Üniversitesinin kıymetli akademisyenlerine de bu bağlamda teşekkürü bir borç bilirim. Sevgili gençler, Üniversitemizde çağın gereklerine uygun olarak aldığınız nitelikli eğitimle birlikte her birinizin alanında çok güzel yerlere geleceğine; ülkemizin yarınlarını inşa edeceğine güvenimiz tam. Sizler, bizim umudumuz ve geleceğimizsiniz. Ailemizin fertleri olarak Biruni Üniversitesi kimliğini daima gururla taşıyacak ve bizleri de gururlandırmaya devam edeceksiniz. Bu güzel günde sizleri, hocalarınızı ve ailelerinizi tekrar tebrik ediyor, içtenlikle yolunuzun ve bahtınızın hep açık olmasını diliyorum. Dedi.

    Tören, 2022-2023 Akademik Yılı Güz Dönemi not ortalamalarına göre derece alan Eczacılık Fakültesi Birincisi Pınar Yalçin, Eğitim Fakültesi Birincisi Eda Nur Demirci, Sağlık Bilimleri Fakültesi Birincisi Büşra Gürcü, Mühendislik Fakülte Birincisi Burak Beder, Diş Hekimliği Fakülte Birincisi Gamze Açıkyol, Tıp Fakülte Birincisi Lokman Tunca, Meslek yüksekokulu Birincisi Özlem Doğan’ın mezunlar adına gerçekleştirdikleri konuşmalar ile devam etti. Fakülte Birincileri ve dereceyle mezun olan öğrenciler mezun belgelerini Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Yüksel ve ve fakülte dekanlarının elinden aldı. Coşkuyla geçen törenin sonunda tüm öğrenciler keplerini havaya fırlattı.