2023-2024 Akademik Yılı Erasmus+ KA131 Personel Hareketliliği Başvuruları

Değerli Biruni Üniversitesi Personeli;

2022-1-TR01-KA131-HED-000052529 numaralı Erasmus+ projemiz için Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği başvuruları alınacaktır.

Başvurular 16/10/2023 ila 19/11/2023 tarihleri arasında https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/giris adresinden alınacaktır. Başvuru formunda eksik ve/veya yanlış bildirimde bulunan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Ders vermeye/eğitim almaya yönelik personel hareketliliği seyahat süreleri hariç 2 günden 2 aya kadar olabilir. Ancak Üniversitemize tahsis edilen hibe miktarına bağlı olarak her bir katılımcıya en fazla 5 günlük hibe + 2 günlük seyahat hibesi ödenecektir.

Ders Verme Hareketliliği Başvuru Koşulları

• Biruni Üniversitesi’nde ders vermekle yükümlü akademik personel olmak,
    • Yabancı Diller Bölümü tarafından yapılacak İngilizce Seviye Tespit Sınavından en az 60 puan alan adayların veya YDS, YÖKDİL, CAE, FCE, PTE, TOEFL IBT gibi sınav sonuçlarından en az 60 puan eşdeğerliğinde sonuca sahip olmak,
    • Ders verme hareketliliği için personelin bağlı olduğu bölümün ikili anlaşmasının olması.

Eğitim Alma Hareketliliği Başvuru Koşulları

• Biruni Üniversitesi’nde ders vermekle yükümlü akademik personel olmak,
    • Eğitim alma hareketliliği faaliyetinde kurumlar arası anlaşma şartı aranmamaktadır.
    • Konferans katılımları faaliyet kapsamında değerlendirilmemektedir.

Kontenjan

Ders Verme

5 ASIL

Eğitim Alma

8 ASIL

Değerlendirme Kriterleri

¹  Geçerli Yabancı Dil Sınavlarının dışında yurtdışında 2 yıl süresinde öğretim üyeliği yapmış olmak ve/veya Türkiye’de öğrenim dili %100 İngilizce olan bir programdan mezun olmak 100 üzerinden 80 puan olarak değerlendirilecektir.

²

Hareketliliğin genel amacı, hedefleri

+3 puan

Gönderen ve ev sahibi kurumun modernizasyonu ve uluslararasılaşma stratejisi için yaratacağı katma değer

Ders planının içeriği

Beklenen çıktı ve etkiler

Üniversite/Türkiye/İstanbul tanıtımını içermesi

+3 puan

³ İlgili kişilerin başvuru bitimine kadar erasmus@biruni.edu.tr adresiyle iletişime geçmesi gerekmektedir.

Bireysel Destek Hibe Miktarları (Ülke Bazlı)

Ülke Grupları

Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler

Günlük Hibe Miktarları (Euro)

1.Grup Program Ülkeleri

Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç

2.Grup Program Ülkeleri

Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs,

Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan

3.Grup Program Ülkeleri

Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan,

Kuzey Makedonya, Letonya, Litvanya, Macaristan,

Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya

Seyahat Destek Miktarları

(Mesafe Bazlı – https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/resources/distance-calculator_en )

Elde edilen “km” değeri

Hibe miktarı (Euro)

Yeşil Seyahat Hibe Tutarı (Euro)

10 - 99 km arası

23 €

100 - 499 km arası

180 €

210 €

500 – 1999 km arası

275 €

320 €

2000 – 2999 km arası

360 €

410 €

3000 – 3999 km arası

530 €

610 €

4000 – 7999 km arası

820 €

8000 km ve üzeri

1500 €

-

* Hareketlilik süreci en geç 31/07/2024’te sona erer. Hareketlilikten yararlanacak personelin ilgili değişim sürecini bu tarihe kadar tamamlaması gerekmektedir.

**  İkili anlaşmalar için;

*** Yedek adaylar Sıfır Hibeli (Zero Grant) olarak hareketlilikten faydalanabilirler.

****  Personel ders verme faaliyeti gün tabanlı bir faaliyettir ve ders verilen günler için hibe ödemesi yapılır. Bu nedenle Ders Verme Hareketliliği Anlaşmasında ( Staff Mobility For Teaching – Mobility Agreement) ders verme programının gün bazında belirtilmesi gerekir. Faaliyetin geçerli bir faaliyet olarak değerlendirilebilmesi için en az 8 saat ders verilmesi zorunludur.

Süreç Takvimi

Başvuru başlangıç tarihi

16/10/2023

Başvuru bitiş tarihi

19/11/2023

İngilizce sınav tarihi

Sınav tarihi belli olduğunda ilan edilecektir.

Sonuç ilan tarihi

11/12/2023

İtiraz süreci

11/12/2023 – 15/12/2023