Biruni Üniversitesi 2023 Yılı Tıp Fakültesi "Beyaz Önlük Giyme" Töreni Gerçekleşti

Biruni Üniversitesi 2023 Yılı Tıp Fakültesi "Beyaz Önlük Giyme" Töreni Gerçekleşti

      Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi 2023-2024 akademik yılı “Beyaz Önlük Giyme” töreni, 30 Ekim Saat 10.00’da gerçekleşti. Kurumsal İletişim Direktörü Serpil BÖCEK’in sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Üniversitemizi ve kampüsümüzü anlatan tanıtım filminin gösterimi sonrasında ise açılış konuşmasını yapmak üzere Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Sema ARICI kürsüye geldiler. Konuşmasına, “Hepiniz 2023-2024 eğitim-öğretim yılı ‘Beyaz Önlük Giyme’ törenine hoş geldiniz. Bu sene, burada olanlar için ayrı bir önem arz ediyor. Çünkü bu sene cumhuriyetimizin 100.Yılı.” şeklinde başlayan Arıcı, sözlerine Türkiye Cumhuriyeti’nin bizlere tanımış olduğu hakları ve fırsatları dile getirerek devam etti. Arıcı, “Eğer cumhuriyet olmasaydı şuan ben bir kadın olarak karşınızda bulunamazdım, dekan olamazdım, belki de doktor bile olamazdım.” diyerek cumhuriyet anlayışının kadına verdiği değerin altını çizmiştir. Hekimliğin sadece bir meslek olarak değil her yönüyle ele alınması gereken bir önem arz ettiğini belirterek, “Her yönüyle örnek hekimler yetiştireceğiz. En önemlisi de yaşam boyu öğrenen hekimler yetiştireceğiz.” dedi. Sözlerini, “Bizler burada sizler için varız, cumhuriyet için iyi doktorlar olmanızı bekliyorum.” şeklinde sonlandırdı.   

                                     

    Sunumuna devam eden Serpil BÖCEK, “Siz değerli velilerimiz, gençleriniz alanlarında en iyi olan öğretim üyelerimize emanettir. Gözünüz arkada kalmasın.” dedi ve doktor adaylarının ailelerine de ayrıca teşekkürlerini iletti. Törenin devamında, Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi 2023 mezunlarından Dr. Başak Kurtuldu’nun, doktorluk görevine başlamasının ardından, Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Yüksel başta olmak üzere Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Sema Arıcı ve öğretim üyelerine ithafen kayda almış olduğu anlam yüklü mesajı içeren video konuklara sunuldu.  

                                                                                                                                     

        Ardından ise Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Rektör Yüksel, “Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum, cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı kutlu olsun.” dedi. Konuşmasına, çalışmanın ve yaptığımız işlere gereken önemi vermemiz gerektiğini söyleyerek devam eden Rektör Yüksel, “Eğer işimizi herkes gibi yaparsak herkes gibi oluruz fakat işimize ruh katarsak ancak o zaman başarılır oluruz” dedi. Tıp fakültesinde öğrenim görmenin zor olduğunu fakat bu zorlukların meyvesinin mezun olunca alınacağını belirterek, ne denli kutsal bir meslek olduğunun altını çizdi. Yaptığınız işe enerji ve heyecan katmazsanız, o işten yeterli verimi alamazsınız diyen Rektör Yüksel, “Bir işi ya iyi yaparsınız ya da hiçbir şey yapmayın daha iyi.” dedi ve konuşmasına “İnsanların en hayırlısı insanlara faydası olandır.” diyerek devam etti. Sözlerine doktor adaylarına öğütlerde bulunarak devam eden Rektör Yüksel, “ Öncelikle ben kimim sorusuna iyi cevap vereceksiniz. Herkesten önce sorulan sorulara siz cevap vereceksiniz ki bir fark oluşturabilesiniz. Hastanın karşısında iletişiminiz her zaman çok iyi olacak. Bunu asla unutmayın.” dedi. Tıp fakültesi öğrencilerine başarılı bir eğitim-öğretim yılı dileyerek, “Disiplin rüzgârını arkanıza alarak sürdürmenizi temenni ediyorum.” şeklindeki sözleriyle konuşmasını sonlandırdı. Tören, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yerleşen doktor adaylarının, Rektör Prof. Dr. Adnan YÜKSEL, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Sema ARICI başta olmak üzere rektör yardımcıları ve öğretim üyeleri tarafından beyaz önlüklerinin giydirilmesiyle son buldu.