Depremin 1’inci Yıl Dönümünde Kaybettiklerimizin Acısını Hâlâ Yüreğimizde Hissediyoruz

Depremin 1’inci Yıl Dönümünde Kaybettiklerimizin Acısını Hâlâ Yüreğimizde Hissediyoruz

    6 Şubat 2023'te art arda meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya başta olmak üzere 11 ilimiz doğrudan etkilenmiş ve ülke olarak hepimizi derin bir acıyla sarsmıştır. 6 Şubat tarihini hepimizin hafızalarına büyük bir kederle kazıyan depremlerin üzerinden bugün tam bir sene geçti.

     

    Bu yıkım, on binlerce insanımızı kaybetmemize, yüzbinlerce insanımızın ise sevdiklerinden ayrılmasına ve yuvasız kalmasına sebep olmuştur. Biruni Üniversitesi ailesi olarak, depremzedelere ulaştırılmak üzere ilk etapta temin edilen ihtiyaç malzemeleri deprem sabahı bölgeye otobüslerimizle sevk edilmiştir. Üniversitemiz tarafından yardım kampanyası başlatılmış, AFAD tarafından duyurulan ihtiyaç malzemeleri öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz tarafından toplanarak organize edilmiştir. Üniversitemiz bünyesindeki otobüslerle deprem bölgesinden ayrılmak isteyen vatandaşlarımızın tahliyesi de gerçekleştirilmiştir.

     

    Biruni Üniversitesi Hastanesi olarak, depremzede vatandaşlarımıza son teknoloji tedavi yöntemleri, alanında uzman hekim kadrosu ve 617 yatak kapasiteli yeni hastanemizle hem fiziksel hem de psikolojik açıdan destek sağlamaya ve acılarını sarmaya devam ediyoruz.

     

    Depremlerin üzerinden geçen bir senenin ardından kaybettiğimiz vatandaşlarımızın acısını halen yüreğimizde taşıyoruz. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz.