Erasmus+ KA107 Personel İlanı

Erasmus+ KA107 Personel İlanı

    ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ İLANI

    KA107 2020 PROJESİ

    PROJE NO: 2020-1-TR01-KA107-085710

     

     

    Biruni Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Direktörlüğü Erasmus+KA107 (Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkeler) ilanına çıkmış bulunmaktadır.

    Başvuru ekranına https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

    2020 KA107 projesi Yükseköğretim Kurumları için El Kitabı için https://www.ua.gov.tr/media/zglbvmer/2020-ka107-el-kitabi-temiz-versiyon.pdf adresinden erişebilirsiniz.

     

    Personel Ders Verme Hareketliliği

    • Yükseköğretim kurumlarında çalışan akademik personelin ortak ülkelerde bulunan anlaşmalı yükseköğretim kurumunda ders vermesine olanak sağlar.
    • Hareketliliğin gerçekleştirileceğine Yükseköğretim Kurumu ve Üniversitemiz arasında Erasmus+ Kurumlar arası anlaşma (IIA) olması zorunludur.
    • Hareketlilik kapsamında en az 8 saat ders verilmesi ve öğretim planının en az 5 iş gününe (seyahat hariç) göre düzenlenmesi gerekmektedir.
    • Başvuru şartlarını karşılayan personel faaliyetten HİBESİZ olarak da yararlanabilir. Faaliyetten hibesiz yararlanmak için de başvuru yapılması ve başvurunun diğer başvurularla beraber değerlendirilmesi gerekmektedir.

     

     

    Personel Eğitim Alma Hareketliliği

    • Yükseköğretim kurumunda çalışan akademik ve idari personelin Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkelerin birinde eğitim almasına olanak sağlar.
    • Eğitim alma planının en az 5 iş gününe göre (seyahat hariç) düzenlenmesi gerekir.
    • Başvuru şartlarını karşılayan personel faaliyetten HİBESİZ olarak da yararlanabilir. Faaliyetten hibesiz yararlanmak için de başvuru yapılması ve başvurunun diğer başvurularla beraber değerlendirilmesi gerekmektedir.

     

    Kontenjan Tablosu

    Ülke

    Üniversite

    Bölüm / Birim Bilgisi

    Öğrenim Dili

    Kontenjan1

    Günlük Hibe2 (Avro)

    Ders

    Verme

    Eğitim Alma

    Azerbaycan

    Azerbaijan Medical University

    Eczacılık, Diş Hekimliği, Tıp, Tüm İdari Birimler

    İngilizce

    -

    1

    180

    Cezayir

    Universite De Mostaganem

    İngilizce Öğretmenliği, Tıp, Tüm İdari Birimler

    İngilizce

    1

    1

    180

    Honduras

    Universidad Nacional Autonoma De Honduras

    Tıp, Eczacılık, Hemşirelik ve Tüm İdari Birimler

    İngilizce

    -

    1

    180

     

    1 Asıl Kontenjan kadar yedek kontenjan bulunmaktadır.

    2 Erasmus+ KA107 Ortak Ülkeler Personel kapsamında başvuran ve kabul edilen personel, hareketlilik sürelerine göre hesaplanacak bir hibe ile desteklenecektir. Hibelendirme 5 gün + 2 gün seyahat olacak şekilde 7 gün için yapılacaktır. Buna ek olarak, kabul edilen personel için ayrı bir seyahat desteği de bulunmaktadır. Seyahat desteği, Mesafe Hesaplayıcısı ile ev sahibi kurumlar arasındaki uzaklığa göre hesaplanacaktır.

     

    Seyahat Gideri3

    Elde Edilen km Değeri

    Hibe Miktarı

    10-99 km arası

    20 €

    100-499 km arası

    180 €

    500-1999 km arası

    275 €

    2000-2999 km arası

    360 €

    3000-3999 km arası

    530 €

    4000-7999 km arası

    820 €

    8000 km ve üzeri

    1.500 €

     

     

    3 Personel Hareketliliği faaliyetinden faydalanan personele ödenecek seyahat gideri miktarı “Mesafe Hesaplayıcı” kullanılarak hesap edilmektedir. Mesafe hesaplayıcısına bağlantıdan ulaşabilirsiniz https://erasmus-plus.ec.europa.eu/resources-and-tools/distance-calculator

     

    Başvuru Tarihleri

    Başvuru Başlangıç Tarihi

    15.05.2023

    Başvuru Bitiş Tarihi

    29.05.2023

    İngilizce Sınavı

    31.05.2023

    Değerlendirme Sonuçlarının İlanı

    08.06.2023

    İtiraz Süreci

    08.06.2023-13.06.2023

    Hareketliliğin Tamamlanması Gereken Son Tarih

    24.07.2023

     

    Başvuru Belgeleri

    • Başvuru Formu
    • Ders Verme Hareketliliği İş Planı/ Eğitim Alma Hareketliliği İş Planı
    • İngilizce Dil Belgesi
    • KA107 Personel Hareketliliği Anlaşması (Mobility Agreement)

    Başvuru belgelerini indirmek için tıklayınız.

     

    Erasmus Personel Hareketliliğine başvuran adaylar bağlı oldukları akademik veya idari birimlerden aldıkları izin yazısını da başvuru dosyasına eklemelidirler.

     

    Dil Sınavları

    Erasmus+ Personel Hareketliliği için yapılacak Erasmus+ Dil Sınavında alınması gereken minimum puan 100 üzerinden 55’dir.

    Personelimiz isterse geçerlilik süresi sınava giriş tarihinden geriye doğru 5 yıl olmak üzere daha önce katıldıkları YDS, YÖKDİL, CAE, FCE, PTE, TOEFL IBT gibi sınav sonuçlarını saydırabilirler.

     

    Seçim

    Başvuran adayların başvuru belgeleri Uluslararası İlişki Direktörlüğü tarafından kontrol edilip eksik evrak ya da içeriği uygun olmayan evrak olup olmadığı kontrol edildikten sonra incelenen belgeler dosyalanarak Rektörlük Makamınca belirlenmiş Personel Hareketliliği Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilmektedir.

     

    İlan Edilmesi

    Komisyon değerlendirme sonuçları onay için Rektörlük Makamına arz edilmekte, Rektörlük Makamınca onaylanmış olan başvurular ise https://int.biruni.edu.tr/erasmus/ web sayfasında duyurular bölümünde ilan edilmektedir.

     

     

    İtiraz Süreci

    ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMININ YÜRÜTÜLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR’A Göre;

      Hak kazananların listesi biruni.edu.tr ve intbiruni.edu.tr adreslerinde duyurulur. İlgili sıralama ve yerleştirmelere itiraz süreci duyuruları takiben 4 iş günü içerisinde Erasmus Kurum Koordinatörlüğü’ne şahsen yapılır. İtirazlar, ilgili proje seçim komisyonuna iletilerek değerlendirilmeye alınır.

    Başvurularda eksik, hatalı ya da güncel olmayan belgeler değerlendirme sürecine alındığında geçersiz sayılacaktır. Başvurusunu son adıma kadar tamamlamayan yararlanıcıların da başvurusu geçersiz sayılacaktır. Belgelerin doğru bir şekilde doldurulması ve başvuru süreci, yararlanıcıya aittir.

    Detaylar için https://www.biruni.edu.tr/ ve https://int.biruni.edu.tr/site/ adreslerini ziyaret ediniz.

     

    Davet Mektubu

    Personel hareketliliği faaliyeti için hak kazanmış olan adayların karşı kurum tarafından hazırlanacak olan davet mektupları Uluslararası İlişkiler Direktörlüğü tarafından talep edilecektir.

     

    Hareketlilik Faaliyetinden Sonra Teslim Edilmesi Gereken Belgeler

    Personel hareketliliği faaliyetini tamamlayan akademik ve idari personel aşağıdaki belgeleri Uluslararası ilişkiler Direktörlüğü’ne teslim etmelidir;

    • Tüm taraflarca imzalanmış KA107 Personel Hareketliliği Anlaşması
    • Seyahat belgeleri (uçak bileti, tren bileti)
    • Katılım Sertifikası (tarih aralığı belirtilmelidir)
    • Erasmus anketi (online olarak doldurulur)
    • Erasmus deneyim paylaşımı (faaliyeti özetleyen resimli geri-bildirim)
    • Personel Hareketliliği Hibe Ödemeleri

     

    Personel Hareketliliği Değerlendirme Komisyonunca faaliyetten yararlanmaya hak kazanmış ders verme veya eğitim almaya başvurmuş gelen ve giden personel için seyahat hibelerinin tamamı, hibe hak edişinin ise %70’i hibe sözleşme imzaladıktan sonraki 2 hafta içerisinde yatırılır. Hibenin geri kalan %30’u ise faaliyet tamamlandıktan ve teslim edilmesi gereken belgeler teslim edildikten sonra yatırılmaktadır.

    Tüm hibe ödemeleri hesaplamaları, Ulusal Ajans tarafından kabul görmüş ve hibelendirilmiş KA107 Projesi bütçesine göre Uluslararası İlişkiler Direktörlüğünce yapılır.

    NOT: Bu ilanda bahsedilmeyen hususlarda Ulusal Ajans tarafından yayınlanan “Yükseköğretim Kurumları için KA171 El Kitabı” hükümleri ve diğer ilgili mevzuat geçerli olacaktır.

     

    Saygılarımızla,

    Uluslararası İlişkiler Direktörlüğü

     

    Başvuru Belgeleri