İçinizdeki Cevheri Keşfedin

İçinizdeki Cevheri Keşfedin

    ‘Eğitim ve Gençlik Çalıştayı’nda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, öğrencilere hangi düşünme sistemine sahip olduklarını öğrenmeleri önerisinde bulunarak, “İçindeki cevheri keşfederek daha başarılı olursunuz” dedi.

    Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, MESKON Malatya Eğitim Sağlık ve Kültür Konfederasyonu ile Eğitim ve Kültür Konfederasyonları Platformu’nun birlikte düzenlediği ‘Eğitim ve Gençlik Çalıştayı’na katıldı. Esenyurt 3 Evler Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, eğitimin dünyayı değiştirecek en önemli güç olduğunu belirterek gençlere çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu. Rektörümüz, “Çalışmadan bir şey elde etmek mümkün değil. Gelecek, çalışmalarınızla şekillenecek. Yeteneklerinizi erken vakitte fark etmek oldukça önemli. Ülkemiz ve insanlık için faydalı çalışmalarda imzanız olsun. Örneğin kendi adınızla bir buluşunuz olsun. Mesleğinizde fark oluşturun” dedi.

    Hangi düşünce sistemine sahipsiniz?

    İnsanın düşünmekten ibaret olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, kişinin kendi düşünce sistemini keşfetmesinin öğrenmesini kolaylaştıracağını aktardı. Rektörümüz, “İrdeleyici bir bakış açısıyla karar verebilme ve yorum yapma becerisi sağlayan eleştirel düşünme sistemine mi sahipsiniz? Yansıtıcı, yaratıcı düşünme veya analitik düşünme, tümevarım, tümdengelim, metabilişsel, analojik, ıraksal, yakınsak, lateral düşünce sistemlerinden hangisine sahipsiniz? Bu düşünce sistemlerini öğrenerek yerine, zamanına göre de kullanarak kendinizi geliştirmeye devam edebilirsiniz. İçinizdeki cevheri muhakkak keşfedin.”