İyi Meslek Yoktur, Meslekte İyi Olmak Vardır

İyi Meslek Yoktur, Meslekte İyi Olmak Vardır

    Meslek Yüksekokulumuzun önlük giyme törenine katılan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, önlük giyen 3600 öğrencimizi tebrik etti. Rektörümüz öğrencilere ‘Ben Kimim?’ sorusunu kendilerine sormalarını tavsiye ederek “İyi meslek yoktur. Meslekte iyi olmak vardır. Kendinizi çok iyi tanırsanız yeteneklerinizin farkında olursunuz” dedi.

     

    Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz, Üniversitemizde düzenlenen önlük giyme töreniyle hayallerini kurdukları mesleklerine ilk adımı atmanın heyecanını yaşadı. Mutlulukları yüzlerinden okunan öğrencilerimizi, törende öğretim üyelerimiz ve aileleri yalnız bırakmadı. Reyhan Binası Konferans Salonunda düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, mesleğin üstatlarından mesleğe giriş izninin alındığı bu önemli günde beyaz önlük giyecek tüm öğrencileri tebrik etti. Beyaz önlüğün insanların sağlığına adanmış bir simge olduğunu belirten Rektörümüz “Her gördüğünüz hastayı; anneniz, babanız, kardeşiniz gibi görmelisiniz.” dedi. Rektörümüz sözlerini şöyle sürdürdü: “İyi meslek yoktur. Meslekte iyi olmak vardır. Her zaman kendi yeteneklerinizi ortaya çıkarmaya çalışın. Fark oluşturabileceğiniz hikayenizi sizler yazacaksınız. Düşünce sisteminizi muhakkak fark edin. Sosyalleşin. Kulüplere üye olun. İletişiminizi güçlendirin.”

    Hayatta en pahalı şey zamandır

    Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Mustafa Solak, törende yaptığı konuşmada, “Bir kliniğe, polikliniğe veyahut hastanenin hangi alanına giderseniz gidin sağlık hizmet sunucusu teknikerlerle karşılaşıyoruz. Bizler öğrencilerimizi alanında nitelikli, donanımlı, özgüvenli, birikimli olarak sahaya indirmek için var gücüyle çalışan bir bilim insanlarıyız.

    Bugün beyaz önlüklerinizi giyeceksiniz. Beyaz önlüğün önce içini bilgiyle doldurmaya devam edin. Eksiklerinizi muhakkak tamamlayın. Zamanın kıymetini bilin. Hayatta en pahalı şey zamandır. Satın alamazsınız. Geriye döndüremezsiniz. Dünü yaşayamayız, evvelki gün ise çoktan gitti. Zamanı iyi değerlendirin.” diye konuştu.

    Vicdanı üzerinize giydiriyoruz

    Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Sayın Fatma Çelik, törende 3600 öğrenciye önlük giydirmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyerek sözlerine başladı. Tüm öğrencileri tebrik eden Prof. Dr. Sayın Fatma Çelik, geliştirilen çeşitli eğitim stratejileriyle alanında nitelikli bireyler yetiştirdiklerinin altını çizdi. Prof. Dr. Sayın Fatma Çelik, “Her meslek kıymetlidir. Hastalarımıza hizmet ederiz. İşimizi severek yapmak ve insanları sevmek oldukça önemlidir. Bugün sizlere beyaz önlük giydiriyoruz. Beyaz önlük başlangıçları ifade eder. Beyaz önlük; saflığın, temizliğin, dürüstlüğün ve güvenin simgesidir. Vicdanın simgesidir. Bugün vicdanı üzerinize giydiriyoruz. Sakın ihanet etmeyin” dedi. Üniversitemizin öğrencilerin eğitim hayatına devam etmeleri için sunduğu DGS, KPSS, ALES, YDS gibi kurslardan bahseden Prof. Dr. Sayın Fatma Çelik, “Ön lisansta aldığınız eğitiminizi lisans ve yüksek lisans eğitimine devam ederek taçlandırabilirsiniz. Yeter ki isteyin” diyerek öğrencilere her zaman yanında olduklarını söyledi. Önlük giyme töreni müzik dinletisiyle sona erdi.