Prof. Dr. Adnan YÜKSEL Kabataş Erkek Lisesi Öğrencileriyle Buluştu

Rektör Prof. Dr. Adnan YÜKSEL, 28 Şubat Çarşamba günü saat 13:30’da “En Etkili Gücünüz Beyniniz” konu başlıklı semineri gerçekleştirerek, kendisinin de dereceyle mezun olduğu “Kabataş Erkek Lisesi” öğrencileriyle bir araya geldi. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Prof. Dr. YÜKSEL sözlerine, “Mezun olduğum lise yani Kabataş Erkek Lisesi, ben aslında buraya arka bahçeme geldim, Biruni Üniversitesi de sizin arka bahçeniz.” diyerek başladı. Kabataş Erkek Lisesi’nin kendisi için ne denli bir öneme sahip olduğunu belirtip, üniversitemizin kapılarının da öğrencilere her zaman açık olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. YÜKSEL, “Üniversite baktığını görmenin yeridir, eğer baktığınızı göremiyorsanız boşa geçmiş yıllarınız oldu demektir. Baktığınızı görürseniz davranışlarınız değişir, bilmediğiniz işleri yapmaya ve uzmanlaşmaya başlarsınız. Hayata baktığınız zaman hayatı herkes gibi görürseniz fark yaratmamış olursunuz.” şeklinde konuşarak hayata artı katmanın ve farklılık yaratmanın önemine değindi. Sözlerine azim ve gayret ederek çalışmanın ve geleceğe dokunmanın önemimden bahsederek devam eden Prof. Dr. YÜKSEL, “ Gelecek bugün rahatını terk etmiş çalışkan insanlarla şekillenecek.” dedi. Zorluklara karşı her zaman direnmenin ve çabalamanın hayattaki en önemli gayelerden olduğunu niteleyen Prof. Dr. YÜKSEL, “Her şey üstüne gelip seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde sakın vazgeçme! Çünkü orası kaderinin değişeceği yerdir.” diyerek yüzyıllar önce Mevlana’nın söylemiş olduğu bu sözlerle, sabır etmek, yılmadan çalışmak ve boş durmamanın ne denli önemli olduğunu öğrencilerle paylaştı. Konuşmasına beynin gücü ve neler yapabileceğinden söz ederek devam eden Prof. Dr. YÜKSEL, “Beynimize yatırım yapalım, kısa süreli belleği iyi kullanalım. Beynimiz, bilgileri yükleyebildiğimiz kadar yükleyebileceğimiz bir yapıdadır. Özellikle görsel hafızamızı iyi kullanalım.” sözleriyle beynin ne denli esnek ve çalıştırmaya yatkın bir yapıda olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. YÜKSEL, bu dünyada misafir olduğumuzu belirterek, “Lütfen adaletli olalım, hak yemeyelim, hakkımız olmayan hiçbir şeyi kullanmayalım. Görevimizi layıkıyla yapalım ve vicdanımızı kaybetmeyelim.” diyerek öğrencilere nasihatlerde bulundu. Konuşmasını, Yunus Emre’nin şu dizeleriyle sürdürdü: “Sular hep aktı geçti, kurudu vakti geçti / Nice han nice sultan tahtı bıraktı geçti / Dünya bir penceredir, her gelen baktı geçti.” Prof. Dr. YÜKSEL konuşmasını, öğrencilerin merak ettiği soruları cevaplandırarak sürdürdü. Konuşmalarının sonunda Prof. Dr YÜKSEL’e İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet BÜRLÜKKARA tarafından plaket takdim edildi.