Uluslararası Kültür Festivali Büyük ilgi Gördü

Üniversitemizde dünyanın dört bir yanından bulunan öğrencilerimizin kültürlerini tanıtma amacıyla ve bu farklı kültürlerin birleşimini keşfetmek, anlamak için üniversitemiz bünyesinde Reyhan Binası girişinde 28 Aralık “Uluslararası Kültür Festivali” gerçekleştirildi. Festivalde Üniversitemizde eğitim gören uluslararası öğrenciler, kendi ülkelerinin geleneklerini ve kültürlerini tanıtma fırsatı buldular. İran, Mısır, Libya, Cezayir, Pakistan, Suriye, Almanya, Doğu Türkistan ve Kazakistan gibi pek çok ülkeden gelip üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimiz açtıkları stantlarda hazırlamış oldukları yöresel yemekleri ve kıyafetlerini sergilediler. Özellikle ülkelerine ait otantik ürünler ile hazırladıkları yöresel yemekler büyük ilgi gördü. Festivale katılan öğrenciler tek tek gezerek, farklı kültürlere ait yemeklerin tadına bakma imkanı buldu.

“Farklılıklar Zenginliktir”
    Festivalde her ülkenin standına ziyaret eden, yöresel yemeklerinin tadına bakan ve otantik aksesuarlarını deneyen farklılıkların zenginlik olduğuna dikkat çeken Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan YÜKSEL” Uluslararası Kültür Festivalleri büyük önem taşıyor. Çünkü yurt dışından gelen öğrencilerin kendi kültürlerini tanıtma fırsatı bulduğu bu festivaller; Türk öğrencilerimiz ile uluslararası öğrencilerimizin kaynaşmasını sağlıyor. Bu sebeple ilkini gerçekleştirdiğimiz bu etkinliği gelenekselleştirmeyi planlıyoruz” dedi.