Cumhuriyetin 100. Yılı münasebetiyle Cumhuriyet Döneminde Öğretmen Eğitimi Paneli yapıldı

Cumhuriyetin 100. Yılı münasebetiyle Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Döneminde Öğretmen Eğitimi Paneli yapıldı.

Açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekanı ve Panel Yöneticisi olan Prof. Dr. Adnan ÖMERUSTAOĞLU gerçekleştirdi. Prof. Dr. Ömerustaoğlu Cumhuriyetin eğitime verdiği önemi ve öğretmenin değeri üzerine görüşlerini sundu.

Konuşmacılardan Dr. Öğr. Üyesi Süleyman DOĞRU “Cumhuriyet Döneminde Öğretmen Yetiştiren Kurumlar” , Prof. Dr. Lütfü ILGAR “Öğretmen Eğitiminde Pedagojik Formasyon Konusu ve Bir Model Önerisi”  ve Doç. Dr. Ebru KUŞÇU “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yaşında Atatürk’ün Vizyonu İle Eğitim Teknolojilerine Bakış (Yapay Zekânın Eğitimde Kullanımı)” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.