Dünya’da Sayılı Merkezde Yapılan Beyin Sapı İmplantı İle Duymaya Başladı

Dünya’da Sayılı Merkezde Yapılan Beyin Sapı İmplantı İle Duymaya Başladı

    Üniversite Hastanemizde yapılan ‘Beyin Sapı İmplantı’ ile 4 yaşındaki küçük hastamız artık duymaya başladı.

    Doğuştan duyma kaybı olan dört yaşındaki Emir ASAF, dünyada az sayıda merkezde yapılabilen “Beyin Sapı İmplantı Ameliyatı’nın Biruni Üniversite Hastanesi’nde gerçekleştirilmesiyle duymaya başladı. Üniversite Hastanemizde gerçekleştirilen başarılı ameliyat sonrasında küçük hastamız, ilk kez anne ve babasının sesini duydu.

     

    Biruni Üniversite Hastanesi, Kulak Burun Boğaz Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir ÖZGÜR ameliyatla ilgili yaptığı açıklamada: 

     

    “Her 1000 doğumdan dördünde ileri ve çok ileri derecede işitme kaybı olmaktadır. Doğuştan işitme kayıplarının günümüzde en iyi tedavisi ‘Koklear Implant’ (biyonik kulak) seçeneğidir. Fakat koklear implantın uygulanabilmesi için iç kulağın implantı yerleştirebilecek bir yapıda olması ve işitme sinirinin sağlam olması gerekir. Fakat maalesef doğuştan işitme kayıplarının bir kısmında iç kulak anomalisi de olduğundan dolayı bu hastalara koklear implant yapılamamaktadır. Bu durumda ameliyat ile beyin sapına yerleştirdiğimiz işitsel beyin sapı implantı ile işitme sinirinin çekirdeğini uyarıyoruz ve hastanın duymasını sağlıyoruz. Bu yöntem özellikle 4 yaş altında uygulanırsa hastalara çok faydalı oluyor. Emir Asaf da ileri derecede işitme kaybı tanısı ile hastanemize başvurdu. İki kulağında da iç kulak anamolisi vardı. Sol kulağına 9 ay önce koklear implant ameliyatı yapılmış fakat hasta fayda görmemişti. Hastanın sağ kulağına beyin sapı implantı yapılmasına karar verildi ve sağ kulağına hastanemizde beyin sapı implantı ameliyatı yaptık. Dünya’da sayılı merkezde uygulanabilen bu yöntemi Biruni Üniversite Hastanesi’nde başarıyla uygulayabiliyoruz" dedi. 

     

    Biruni Üniversite Hastanesi, uzman hekim kadrosu ve teknolojik donanım kapasitesiyle zorlu tedavi seçeneklerini başarıyla gerçekleştirerek tüm hastalara şifa olmaya devam ediyor.