Bilimin ve Sanatın Buluştuğu Nokta Diş Hekimliğidir

Bilimin ve Sanatın Buluştuğu Nokta Diş Hekimliğidir

    Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, diş hekimliği mesleğinin önemine vurgu yaparak, “Diş hekimleri hem sanatçı hem bilim insanıdır” dedi.

    Diş Hekimliği Fakültesi Türkçe ve İngilizce 1. ve 2. sınıf öğrencilerimiz, düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi. Öğrencilerimizin heyecanına Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel başta olmak üzere akademisyenlerimiz ve aileleri ortak oldu. Reyhan Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene; Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sayın Naime Bilinç Bulucu, İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkanı Sayın Ali Gürlek, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz katıldı.

     

    Önceliğimiz Etik Değerlerimiz

    Törenin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, beyaz önlük giyecek öğrencileri tebrik ederek sözlerine başladı. Dünyanın en gözde mesleklerinden birisinin diş hekimliği olduğunu söyleyen Rektörümüz, Üniversitemizin öğrencilerini ulusal ve uluslararası düzeyde aranan niteliklere sahip, hak yemeyen, etik değerleri rehber edinen, insanlığa faydalı bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti. “Diş hekimleri hem sanatçı hem bilim insandır” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Yüksel, öğrencilere mesleklerinin en ince ayrıntılarına kadar öğrenmelerini tavsiye ederek, “El becerinizi tekrarlarla geliştirin. Bilgilerinizi sürekli güncelleyin. Yeteneklerinizi geliştirin. Mesleğinizin sanatsal yönünde de kendinizi geliştirin” şeklinde konuştu.

     

    Davranışlarımızla Örnek Olmalıyız

    Dekanımız Prof. Dr. Sayın Naime Bilinç Bulucu, yaptığı konuşmada öğrencilere seslenerek, “Diş hekimliği sadece girişimsel işlemlerden ibaret bir meslek değildir. Hastalarınıza bir psikolog gibi yaklaşabilmeli, davranışlarınızla topluma örnek rol model olmalısınız. Hekim olmak için bilgi, tecrübe ve etik değerlere sahip olmak gerekmektedir. Bunu da eğitim süreciniz boyunca aldığınız eğitimi verimli değerlendirmeniz ve kişisel gelişiminiz için harcadığınız vaktin kaliteli tercihlerle doldurulmasıyla gerçekleşebilir.” dedi.

     

    Meslek hayatınız önlükleriniz gibi beyaz olsun

    Bugünün bilimsel diş hekimliği tohumlarının atıldığı gün olduğunu belirten Dekanımız, “Hekim önlüğü, bir meslek elemanının simgesinin yanı sıra bizleri klinik ve laboratuvarlarda enfeksiyon ve kontaminasyondan korur. Bu görevi yerine getirmesi için temiz ve önünün kapalı olması gerekir. Önlüğün kapalı olması aynı zamanda hekimin hastasına saygınlığının da bir ifadesidir. Meslek hayatınız önlükleriniz gibi beyaz olsun.” diyerek sözlerini bitirdi.

     

    113 Yıl Önce Mektebimiz Açıldı

    İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkanı Sayın Ali Gürlek ise 22 Kasım 1908, Tıbbiye'de Muallimler Meclisinde ''Dişçi Mektebi'' kurulmasının üzerinden 113 yıl geçtiğini söyledi. O günden bugüne mesleğin sürekli ilerlediğini söyleyerek öğrencilere mesleki gelişmeleri sürekli takip etmeleri önerisinde bulundu. Açılış konuşmalarının ardından önlük giyme törenine geçildi.