BİRUNİ’den 7 Akademisyen Dünya´nın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

BİRUNİ’den 7 Akademisyen Dünya´nın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

    Elsevier´in lider hakem denetimli akademik literatür platformu ScienceDirect’in “PLOS Biology” isimli dergisi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” makalesi yayınlandı. BİRUNİ Üniversitesi öğretim üyeleri, dünyanın en başarılı bilim insanları listesi“Kariyer Boyu Etki” kategorisinde dünyadan ve ülkemizden pek çok bilim insanı yer alırken, son 5 yıllık yayınlarının atıf etkisine göre sıralandığı kategoride Biruni Üniversitesinden 7 akademisyen yer alarak önemli bir başarıya imza attılar.

     

    Merkezi Amerika’da bulunan Stanford Üniversitesi´nin koordinasyonunda gerçekleştirilen “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” araştırma sonuçları açıklandı. Prof. Dr. John P. A. Ioannidis ve ekibi tarafından 1996-2022 yılları arasında farklı alt disiplinlerde çalışmalar yürüten ve en az 5 makale yayını bulunan yaklaşık 7 milyon araştırmacının yaptığı bilimsel çalışmalar incelenerek gerçekleştirilen araştırma sonucunda, yüzde 2´lik dilime giren bilim insanları “World Top %2 Scientists” listesinde yer aldı.

     

    Araştırmacıların bilimsel makale sayısı, h-indeksi, çok yazarlı yayınların hm indeksi, atıf/makale oranı gibi bilimsel veriler doğrultusunda değerlendirmeye alındığı araştırma sonucu ortaya çıkan liste, Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda’dan bilim insanlarının yer aldığı bir komisyon tarafından belirlendi. -Türk Bilim İnsanları da Listede Yer Aldı.

     

    Listenin açıklanmasının ardından bir değerlendirmede bulunan Rektör Prof.Dr Adnan Yüksel; Üniversitede yapılan bilimsel çalışmaların ve bu çalışmaların sonuçlarından memnuniyetini ifade ederek, "Üniversitemizde yapılan her türlü bilimsel çalışmayı maddi ve manevi olarak destekliyoruz. Bilimsel Araştırma Proje desteklerimizi ciddi oranda artırdık. Önümüzdeki süreçte üniversitemizin adının daha sık ve daha nitelikli anılacağına inanıyorum. 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesine girme başarısı gösteren öğretim üyelerimizi tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

     

    Amerikan Stanford Üniversitesi´nin Yaptığı Dünya´nın En Etkili Bilim Adamları Listesinde yer alan 7 Öğretim üyelerimizi tebrik ederiz.

     

    Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Prof.Dr Mustafa İnç (5853. sırada)

    Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dr.Ögr.Üyesi Abdullahi Yusuf (29198. sırada)

    Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Özgür Koray Şahingöz (33592. sırada)

    Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dr.Öğr.Üyesi Tukur Abdulkadir Sulaiman (36897. sırada)

    Eczacılık Fakültesi Prof.Dr. Mehmet Şenel (113386. sırada)

    Tıp Fakültesi Prof.Dr. Kemal Sarıca (128642. Sırada)

    Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Prof.Dr Ege Can Şerefoğlu (140181. Sırada)