Biruni Üniversitesi, 8. Kariyer Günleri etkinliğini bu yıl metaverse ortamında düzenledi!

Biruni Üniversitesi, 8. Kariyer Günleri etkinliğini bu yıl metaverse ortamında düzenledi. Sanal fuar, üniversitenin kampüsünde bulunan birbirinden farklı bölümlerde gerçekleştirildi.

Etkinliğin amacı, öğrencilerin ve mezunların iş dünyasıyla bir araya gelmesini sağlamak, kariyer hedeflerine uygun iş fırsatlarına erişimini kolaylaştırmak ve öğrencilerin mezun olduktan sonra kariyerleri için neler yapabileceklerini keşfetmelerine yardımcı olmaktı.

Sanal fuar, üniversite öğrencileri, mezunları ve işverenlerin bir araya gelerek, iş fırsatları hakkında bilgi alabilecekleri, görüşebilecekleri ve iş bağlantıları kurabilecekleri interaktif bir platform sunuyordu.

Fuarda, Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden birçok firma stant açarak, öğrencilere ve mezunlara iş fırsatları hakkında bilgi verdi. İşverenler, kendi stantlarında, şirketleri hakkında bilgi verirken, öğrenciler de CV'lerini bırakarak, iş fırsatları hakkında detaylı bilgi sahibi olabildiler.

Ayrıca etkinlik kapsamında, öğrencilere ve mezunlara, kariyer planlaması, iş görüşmesi teknikleri, özgeçmiş hazırlama gibi konularda atölye çalışmaları ve seminerler de düzenlendi.

Biruni Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa SOLAK, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Kariyer Günleri etkinliğimiz, öğrencilerimizin ve mezunlarımızın iş dünyasıyla bir araya gelmesini sağlayarak, kariyer hedeflerine uygun iş fırsatlarına erişimlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Bu yıl metaverse ortamında gerçekleştirdiğimiz sanal fuarımız, katılımcılarımıza daha interaktif ve ilgi çekici bir deneyim sunuyor" dedi.

Kariyer Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Lütfiye KARCIOĞLU BATUR, her yıl yüz yüze yapmış olduğumuz kariyer fuarını bu yıl metaverse sanal fuar uygulaması üzerinden yapılması ve sanal fuarda yerel ve ulusal çok sayıda firmadan öğrencilerimizin nasıl faydalanabilecekleri hakkında detaylı bilgi verdi.

Biruni Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği bu etkinlik, Türkiye'deki üniversiteler arasında sanal fuar formatında gerçekleştirilen ilk kariyer etkinliği olma özelliği taşıyor.