Prof. Dr. Veysel Eroğlu'ndan Üniversitemize Ziyaret

Prof. Dr. Veysel Eroğlu'ndan Üniversitemize Ziyaret

    Orman ve Su İşleri Önceki Bakanımız ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu, Üniversitemizi ziyaret etti.

    Orman ve Su İşleri Önceki Bakanımız ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu, Üniversitemizi ziyaret etti. Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel ve Rektör Yardımlarımız Prof. Dr. Sayın Sevim Savaşer ile Prof. Dr. Sayın Mustafa Solak ile bir araya gelen Milletvekilimiz Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu, yaptığı konuşmada hedef belirlemenin önemine değindi. Rotası olmayan bir geminin ulaşacağı limanın olmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu, bu yüzden yıllık, 5 yıllık ve 20 yıllık hedeflerin önemine vurgu yaptı.

    Gönül alıcı olmanın faydaları

    İletişim her yerde olduğu gibi akademik dünyada da çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu, bütün öğretim üyelerinin önünü açacak çalışmalarının yapılmasının ve bunun içinde sürekli bir araya gelinerek fikir alışverişi yapmanın faydalarını aktardı. Hem yurt içinde hem de yurt dışında üniversitelerin iş birliğinin önemli olduğu anlatarak yapılabilecek çalışmalar hakkında düşüncelerini paylaştı. Şeyh Edebali’nin “Güceniklik bize; gönül almak sana” nasihatini hatırlatan Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu, düzeltici, gönül alıcı olmanın çok değerli olduğunu paylaştı.

    Üniversiteler bilimin meşalesini taşırlar

    Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, Üniversitemizin ülkemize ve dünyaya fayda sağlamak için araştırma, fikir üretimi konusunda lider bir üniversite olmak içi var gücüyle çalıştığını dile getirdi. Her fakülte ve bölümün kendi alanında en iyisi olmak için tüm gelişmeleri yakından takip ederek yaptıkları yayınlarla dünyanın ilgisini çektiğini ifade etti. Üniversitemizim özellikle sağlık ve eczacılık alanında araştırmalar yaptığını anlatan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, yapılacak çalışmaların ülkemizin dışa bağımlılığını da azaltacağını aktardı. Rektörümüz, Üniversitelerin bilimin meşalesini taşıyan yerler olduğunu belirterek Biruni Üniversitesinin her zaman üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğini söyledi.