Üniversitemiz 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni Yeni Kampüsünde Gerçekleşti

Üniversitemiz 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni Yeni Kampüsünde Gerçekleşti

    Biruni Üniversitesi 2023-2024 akademik yılı açılış töreni 16 Ekim Pazartesi günü, yeni kampüsünde gerçekleştirildi. İngilizce Öğretmenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğrt. Üyesi Manolya Sağlam’ın ve Kurumsal İletişim Direktörü Serpil Böcek’in sunumlarıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Üniversitemizi ve kampüsümüzü anlatan bir tanıtım filmi gösterildi. Ardından ise üniversitemizin de adının kaynağı olan Türk-İslam âlimi Ebu Reyhan el-Biruni belgeselinin kısa bir gösterimi yapıldı. Törene; Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer ARISOY, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail ÇETİNKAYA, Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih ÇEPNİ başta olmak üzere basın, iş camiası, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katılım sağladı.

     

    Açılış konuşmaları ilk olarak Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer ARISOY ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adnan YÜKSEL ile başladı.  

    Zeytinburnu Belediye Başkanı ARISOY: 2023-2024 eğitim-öğretim yılı açılışı için Biruni Üniversitesi’nde olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başladı. “İlçemizin güzide üniversitesi, Biruni Üniversitesi’nin yeni kampüsü gerçekten muhteşem, kampüsü gezme fırsatımız oldu. Kütüphaneleriyle, sosyal alanlarıyla ve laboratuvarlarıyla yeni hedefler için büyük bir başlangıç yapıyor, Biruni Üniversitesi, kıymetli Rektörü Adnan Yüksel’in önderliğinde açıldığı ilk günden itibaren büyük başarılara imza atıyor” diyerek konuşmalarını sonlandırdı.

     

    Rektör YÜKSEL: Üniversite sadece meslek kazandırmaz, hayatı doğru okumayı öğretir

    Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, açılış konuşmasına yeni eğitim-öğretim yılının başarılı olmasını dileyerek başladı, sözlerini öğrencilere önemli öğütlerde bulunarak sürdürdü. Rektör Yüksel, “Üniversite baktığını görme yeridir. Eğer baktığınızı göremiyorsanız kaybedilmiş yıllarınız oldu demektir.” diyerek farkındalığın önemine değindi. Rektör Yüksel, “İşini aşkla yapmayan kişi bedeninde yalnızca ölü bir ruh taşıyordur. İşimizi aşk ile özveriyle yapmalıyız. Unutulmamalıdır ki insanların en hayırlısı insana hizmet edendir.” sözleriyle insana ve insanlığa yapılacak olan hizmetin her yönüyle büyük bir önem arz ettiğini belirtti. Sözlerini “İnsanların fikir ve içtihatları türlü türlüdür, cihanın mamuriyeti de bu görüşlerin çeşitliliği ile kaimdir.” şeklinde sürdürerek, insanlar arasında birçok farklı fikirden birey bulunduğunu ve kimseye bu yüzden başka gözle bakılmaması gerektiğinin altını çizdi. Rektör Yüksel, “Gelecek bugün istirahatini terk etmiş çalışkan insanlar tarafından şekillendirilecektir.” şeklinde ki sözleriyle çalışmanın önemine ve tembelliğin ne denli olumsuz bir davranış olduğunu aktararak konuşmasına devam etti. Başarılı bir eğitim-öğretim hayatıyla, öğrencilere çalışma ve disiplin rüzgârını arkalarına alarak sürdürmelerini temenni ederek sözlerini noktaladı. Meslek Yüksekokulu Akademik yılı açılış töreni ise saat 13:00’de gerçekleşerek eğitim-öğretime başlandı.

     

    Rektör Yardımcısı Çelik: Cumhuriyetin İkinci Yüzyılını harf harf inşa edeceğiz

    Ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan Rektör Yrd. Prof. Dr. Fatma ÇELİK, “Hepiniz açılış törenimize, yeni kampüsümüze hoş geldiniz.” diyerek sözlerine başladı. Cumhuriyetin 100.Yılına ve bunun önemine değinen Çelik, “ Türkiye’nin İkinci Yüzyılını hep beraber, harf harf inşa edeceğiz.” dedi ve herkes için başarılı bir yıl olmasını dileyerek sözlerini bitirdi. Rektörlük heyetiyle fotoğraf çekimlerinin ardından Biruni Üniversitesi    2023-2024 akademik yıl açılış töreni noktalandı.