23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

    Üniversitemizde ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ coşkuyla kutlandı

     Biruni Üniversitesi Konferans Salonu’nda ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ coşkuyla kutlandı. Program, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz anısına yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Sema Arıcı günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi.

     Kürsüye gelen Prof. Dr. Arıcı, “Bu günün anlamı çok büyüktür. Birisi TBMM’nin açılması diğeriyse çocuklarımıza bu özel günün armağan edilmesidir” dedi. Sözlerine, “Meclisin açılmasına giden yolda Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsuna yola çıkar. Buradan Anadolu’ya geçerek bağımsızlık ateşini yakmıştır. 23 Nisan 1920 tarihinde açılan mecliste Kurtuluş Savaşı başarıyla sevk ve idare edilmiştir.” şeklinde devam etti. Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Küçük hanımlar, Küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.” sözlerini aktararak, bu günü çocuklara bayram olarak armağan edilmesinin önemini açıkladı.

     Prof. Dr. Arıcı, “23 Nisan sadece bir bayram değil, aynı zamanda çocukların özgürlük, eşitlik ve kardeşlik duygularını yaşadıkları bir gün olarak da önem taşır” dedi. Konuşmasını, “Çünkü bu bayram geleceğimizin teminatı olan çocukların haklarını ve değerlerini de vurgular. Onların sağlıklı, eğitimli ve mutlu bir şekilde büyümesi, toplumumuzun geleceği için büyük önem taşır. Bugün 23 Nisan’ı coşkuyla kutlarken, aynı zamanda çocuklarımıza daha iyi bir dünya bırakmanın sorumluluğunu da hatırlamalıyız. Çünkü onlar yarının liderleri, bilim insanları, sanatçıları ve işçileri olacaklardır.” sözleriyle sürdürdü.

     Prof. Dr. Arıcı, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarken geleceğimizin teminatı olan siz çocuklara ve milletimize sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum. 23 Nisan’ı her zaman sevgi, saygı ve coşkuyla kutlamanız dileğiyle.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

    Program, Çocuk Gelişimi Topluluğu’ndan Beyza Bolat tarafından ‘Dünya Çocuk Bayramı’ şiirinin okunması ve Çocuk Gelişimi Topluluğu’nun hazırlamış olduğu ‘Atatürk ve Çocuk’ adlı video gösteriminin konuklara sunulmasıyla son buldu.