Besteci, Yazar Ekrem Ataer: Kadavra olarak eşimle bedenimizi Biruni Üniversitesi'ne bağışladık. Çünkü...

Besteci, Yazar Ekrem Ataer: Kadavra olarak eşimle bedenimizi Biruni Üniversitesi'ne bağışladık. Çünkü...

    SANATÇI EKREM ATAER VE ECE ATAER BEDENLERİNİ ÜNİVERSİTEMİZİN

    TIP FAKÜLTESİ’NE KADAVRA OLARAK BAĞIŞLADILAR

     

    Yazar, Türkolog Ece Ataer ve eşi sanatçı, yazar Ekrem Ataer hayattayken örnek bir davranışta bulunarak, bedenlerini tıp eğitimi için kadavra olarak üniversitemizin Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı’na bağışladılar. Kadavra bağışını toplumsal bir kampanya haline getirmek için öncülük yapacak olan çiftin, bu onurlu bağışı ile ilgili resmi tören 05 Ekim 2020 tarihinde üniversitemizde gerçekleştirildi.  

    “Ülkemizde Kadavra Bağışı Sayısı Oldukça Az”

    Kadavra bağışının organ bağışı gibi önemli olduğuna dikkat çeken Ataer çifti; “Bedenimizi ileride hayat kurtaracak öğrencilere emanet ediyoruz. Bu kararı bundan birkaç yıl önce gerçekleştirdiğimiz bir seyahat sırasında aldık. Gezimizde anatomi müzesini ziyaret etmiştik bu müzeden çok etkilendik. Sonrasında Türkiye’ de beden bağışının yok denecek kadar az olduğunu tıp eğitimi için daha fazla kadavra bağışının olması gerektiğini gözlemledik. Konuyu araştırmaya başladık. Üniversitelerin büyük bölümünde öğrencilere düşen kadavra sayısının oldukça az olduğunu ve ihtiyacın oldukça fazla olduğunu öğrendik.

    Bu sebeple çift olarak kendi bedenlerimizi Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı’na bağışlamaya karar verdik.

    Biz, kadavra bağışının önemine dikkat çekmek için bir adım attık. Bundan sonra yeni beden bağışları için bu hareketimizi bir sosyal sorumluk projesi olarak devam ettireceğiz.” diye ifade ettiler.