Nokia CTO'su İhsan Özcan, Biruni Üniversitesi'nde "Geleceğin Dünyası 5G Teknolojisi" Etkinliğine Katıldı

Nokia CTO'su İhsan Özcan, "Geleceğin Dünyası 5G Teknolojisi" Etkinliğine Katıldı

Etkinlikte Özcan, 5G teknolojisinin dünyayı nasıl değiştireceği ve gelecekte bizi neler beklediği hakkında bir sunum yaptı.

Özcan sunumunda 5G'nin sunduğu yüksek hız, düşük gecikme süresi ve artırılmış bağlantı kapasitesi gibi özelliklerin; sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, nesnelerin interneti (IoT), otonom sürüş ve yapay zeka gibi birçok yeni teknolojinin gelişmesine imkan sağlayacağını vurguladı."

IEEE Hakkında

IEEE, Institute of Electrical and Electronics Engineers'ın kısaltmasıdır. Dünya çapında elektrik, elektronik ve bilgisayar mühendisliği alanlarındaki profesyoneller için bir meslek birliğidir. 1884 yılında kurulan IEEE, teknoloji ve mühendislik alanlarında standartlar geliştirmek, eğitim sağlamak ve teknik yenilikleri teşvik etmek amacıyla faaliyet gösterir. IEEE'nin misyonu, teknoloji yoluyla insanlık için değer yaratmak olarak özetlenebilir.

IEEE, araştırmacılar, mühendisler ve teknoloji uzmanları arasında bilgi alışverişini teşvik eden konferanslar, seminerler ve çalıştaylar düzenler. Ayrıca, elektrik ve elektronik mühendisliği ile ilgili çok sayıda bilimsel dergi ve yayın çıkarır. Üyelerine kariyer gelişimi, eğitim materyalleri ve profesyonel ağ kurma imkanları sunar. IEEE, özellikle teknoloji ve mühendislik alanlarında birçok standartın belirlenmesinde de önemli bir rol oynar.