TÜBİTAK’tan Büyük Destek: Onaylanan 54 Projeyle Türkiye 1'ncisiyiz!

Gelenek Devam Ediyor: Onaylanan 54 Projeyle Türkiye 1'ncisiyiz!

Türkiye’nin en fazla öğrenci projesi üreten yükseköğretim kurumlarının başında gelen Üniversitemiz, TÜBİTAK 2209-A kapsamında kabul edilen 54 projesiyle yine Türkiye 1’ncisi oldu.

    TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023/2 dönemi çerçevesinde yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı.

    Üniversitemiz ‘TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’ sonuçlarına göre, Türkiye’de en çok proje hazırlayan ve en çok projesi desteklenmeye hak kazanan vakıf üniversiteleri arasında Türkiye 1’incisi oldu. Daha önce 3 dönem üst üste vakıf üniversiteleri arasında 1’inci olan Üniversitemiz, TÜBİTAK 2023/2 döneminde de Türkiye 1’inciliğini koruyarak liderliğini sürdürdü. Başarıya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Adnan Yüksel, “Türkiye’nin en iyileriyle yarışırken birçok alanda vakıf üniversiteleri arasında Türkiye birincisi olarak çıkmak bizleri gururlandırmıştır. TÜBİTAK 2209-A programı sonuçları göstermektedir ki proje fikri oluşturma, hazırlama ve yürütme konusunda da Üniversitemiz büyük bir başarıya imza atmıştır. Ülkemizin geleceği Üniversitemizin kıymetli ve değerli öğrencilerine yürekten teşekkür ediyorum. Onlara danışmanlık yapan değerli akademisyenlerimizi de kutluyorum.” dedi.