TÜSAP vizyon toplantılarının 36’ncısı hastanemizde gerçekleştirildi

TÜSAP vizyon toplantılarının 36’ncısı hastanemizde gerçekleştirildi

Türkiye Sağlık Platformu’nun (TÜSAP) düzenlediği “Sağlıkta Vizyon” toplantılarının 36’ncısı, “Sağlık Sigortacılığında Gelecek Vizyonu ve Sürdürülebilirlik” başlığıyla Biruni Üniversite Hastanesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

    Toplantıya; Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Osman Coşkun, Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, TÜSAP Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sabahattin Aydın, sağlık ile sigortacılık sektörünün temsilcileri ve akademisyenler katıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürü Doç. Dr. Eren Usul ve Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen toplantıda ana konuşmacı olarak yer aldı.

    “Vizyonumuz, adı gibi iz bırakan üniversite olmak”

    Toplantı öncesinde selamlama konuşmasını gerçekleştiren Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, “Türkiye Sağlık Platformu'nun vizyon toplantısına hoş geldiniz. Hepinizi sevgi, saygı ve hürmetle selamlıyorum. Öncelikle organizasyon komitesine teşekkür ediyorum. Tabii, konu vizyon toplantısı olunca bizim de vizyonumuz adı gibi iz bırakan üniversite olmak. Bu yolda 10’uncu yılı tamamlayacağız. Farklı bir vizyonla bu ülkeye hizmet etmek istiyoruz. Herkes gibi yaparsanız herkes gibi olursunuz. Ama işe enerji katarsanız, heyecan katarsanız, ruh katarsanız farklılık oluşturursunuz. Bunun için gayret gösteriyoruz” dedi.

    “Bu hastaneleri sağlık eğitimi için yaptık”

    Türkiye'de 2 üniversite kurduğunu ifade eden Prof. Dr. Adnan Yüksel, “Sağlık eğitimi bizim için olmazsa olmaz. Bu hastaneleri hep sağlık eğitimi için yaptık. 3’üncü yıl mezunlarımızı verdik. 4’üncüyü bu yıl vereceğiz. Bu sene TUS 19’uncusu bizden çıktı. Yaklaşık 6 tane ilk yüze giren öğrenci yetiştirdik. Biruni deyince evrensel deha, 11’inci yüzyıla adını vermiş bir insan. Biruni'nin en güzel özelliği; objektif gözlem, tarafsız yorumdur. Çok güzel bir sözü var. ‘Öğrendiğiniz bilgiler çıkarttığınız elbise gibi olmamalı. Banyodan sonra sizi terk etmemeli’ diyor.” İfadelerini kullandı.

    Toplantı; yapılan konuşmalar ve değerlendirmelerin ardından sona erdi.